fredag 15 oktober 2010

Förståndshandikappad våldtogs av två unga män

VÅLDTÄKT Den förståndshandikappade 25-åriga kvinnan fick 2009 kontakt med en i dag 20-årig Landskronabo på nätet. Kvinnan uppfattade det som om de blev ett par. Efter ett tag bjöd 20-åringen ner kvinnan till Landskrona och hon åkte. Väl hans lägenhet blev hon våldtagen, skändad och filmad av 20-åringen och hans kompis.

Hennes bakgrund

Den 25-åriga kvinnan har en utvecklingsnivå som motsvarar en person i 9-10 årsåldern, med IQ runt ca 50. Kvinnan har gått i särskola sedan 2:a klass och därefter fullföljt studier på särgymnasium. Hon har tidigare haft god man, men har sedan en tid tillbaka förvaltare. Hon vet inte hur man ska sköta pengar; hon har t.ex. blivit lurad att köpa varor till andra personer och har själv blivit sittande med skulderna för dessa varor. Hon bor i ett gruppboende i en ort uppåt landet och hennes inkomst består av sjukersättning. Kvinnan har även fött en dotter, nu 2 år gammal, men tösen är familjehemsplacerad hos kvinnans mamma, som hon besöker en gång i veckan. Anledningen till att hon inte själv kan ta hand om sitt barn är att hon inte kan läsa av barnet på det sätt som man som förälder ska klara av.

Våldtäkten

I lägenheten i Landskrona kom samtalet in på sex. ”Pojkvännen” sa då till henne att hon skulle suga av honom. Men hon sa då att hon inte ville göra det. Då drog ”Pojkvännen” ner sina byxor. Kvinnan sa då återigen att hon inte ville.

”Pojkvännen” drog då ner hennes byxor, som drog upp dem igen. ”Pojkvännens” kompis sa "Vi ska slå dig om du inte tar av dina kläder", "jävla hora, slampa, slyna". ”Pojkvännen” sa även "jävla bitch". "Säg inte så", svarade kvinnan. De fick även henne till att själva stoppa fingarna i slidan. När ”Pojkvännen”bad henne att stoppa upp en fjärrkontroll och ett glas i underlivet sa hon däremot nej.

I omgångar hade de oralsex med henne men ingen av dem fick utlösning. Det slutade med att ”Pojkvännen” kissade i hennes mun. Kompisen filmade även övergreppen. Hon hotades även att bli slagen om hon inte ställde upp på oralsexet.

När hon sedan fick gå tog ”Pojkvännen” sönder hennes mobiltelefon eftersom han inte ville att hon skulle ha kvar hans nummer, och försöka kontakta honom igen. De sa även under övergreppet att hennes mamma ”är ful”.

Misshandel

Den så kallade ”Pojkvännen” gav även en tjej en lavett vid Knutpunkten i Helsingborg i mars 2010. Hans kompis sa även till dem att "gå härifrån innan det blir värre", vilket de också gjorde. Tjejen uppger i förhör att hon känner till honom då de båda är från Landskrona, men känner inte honom. För ett år sedan skrev ”Pojkvännen” på MSN att han skulle slå henne men hon vet inte varför.

Brott mot knivlagen

Två gånger har ”Pojkvännen” ertappats med att ha kniv på sig. Hans motivering: Han brukar ha en kniv med sig för att kunna försvara sig från stöld, då han ofta har guld på sig.

Lunds tingsrätt dömde

”Pojkvännen” Sajofi Abdulkarim, född 1990-09-06 och mantalsskriven i Landskrona, för misshandel, våldtäkt, narkotikabrott, brott mot knivlagen till fängelse 1 år.

Sajofi Abdulkarim förekommer under två avsnitt i belastningsregistret. Den 22 juni 2009 dömdes han av Lunds tingsrätt för misshandel till dagsböter.

Daniel Levin, född 1989-07-08 och mantalsskriven i Landskrona, för våldtäkt till fängelse 1 år.

Daniel Levin är välkänd av polisen och förekommer under 13 avsnitt i belastningsregistret. Den 28 september 2009 dömdes han för förberedelse till rån till tre månaders fängelse. Den 24 juli samma år dömdes han för bland annat rån till ett års fängelse. Samtidigt undanröjdes en skyddstillsyn som han blivit ådömd den 25 september 2008, för en stöld. Daniel Levin påbörjade verkställigheten av fängelsestraffet den 12 augusti 2009 och blev villkorligt frigiven den 16 april 2010.

Sajofi Abdulkarim ska solidariskt med Daniel Levin utge skadestånd till målsäganden (kvinnan) med 85 000 kr.

Överklagande

Ställs till Hovrätten över Skåne och Blekinge och ges in till tingsrätten
senast den 4 november 2010.

Domstol

Lunds tingsrätt, B 4959-09

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt