söndag 24 oktober 2010

Muslim mordhotade familjen om de inte bar slöja

MUSLIMSKA MORDHOT En muslim hotade att mörda en av sina döttrar, hennes mamma och hennes syster om han såg dem utan slöja igen. I tingsrätten fick muslimen sex års fängelse för bland annat grov fridskränkning och grovt olaga hot mot sina fyra döttrar och deras mamma, hans före detta fru. Muslimen påstod både i tingsrätten och hovrätten att det var en komplott mot honom. Nu halverar hovrätten straffet till tre års fängelse.

Hovrätten finner att barnens berättelser om vad deras pappa utsatt dem för framstår som verkliga och självupplevda och att berättelserna i stora delar ger stöd åt de andra barnens berättelser. Hovrätten anser även att det är uteslutet att mannen utsatts för en komplott från sin familj.

Angående påföljdsfrågan finner hovrätten att åtalet inte bifallits i samma utsträckning som det gjort i tingsrätten. Den samlade brottsligheten har ett högt straffvärde men inte så högt som tingsrättens utdömda sex år. Därmed sänks fängelsestraffet till tre år. En nämndeman är skiljaktig avseende en av åtalspunkterna då denne anser att ett av barnen inte är tillförlitligt på den punkten.

Domstol

Svea hovrätt, B 6218-10

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt