söndag 31 oktober 2010

Bråkig löningshelg i Boden-Luleå

LULEÅ Det har varit en orolig helg i Boden-Luleå-området. På Western-Farm i Boden utbröt natten mot lördagen bråk och slagsmål så till den milda grad att de tio ordnings-vakterna inte klarade av att hålla ordning. I Luleå blev det problem när medlemmar av Hells Angels skulle in på Fiskekyrkan och festa på fredagskvällen, rapporterar Norrbottens Kuriren. Ett stenkast bort från Fiskekyrkan utanför Cafélino blev det slagsmål under natten mot söndag och ambulans tillkallades till platsen.

Det har alltså varit en jobbig helg i Boden-Luleå-området. På Western Farm blev det vilda västern. Enligt Norrbottens Kuriren var det slagsmål såväl inomhus som utomhus. Fem polispatruller skickades till platsen och ett antal människor inburades p.g.a fylleri samt två anmälningar om misshandel upprättades. Detta under natten mot lördag.

Tidigare under fredagskvällen blev det problem när medlemmar av Hells Angels skulle in på Fiskekyrkan. Kommunen har lagstadgat om västförbud för t.ex. HA och det krävdes tydligen tre polispatruller innan allt lugnt löstes sig, enligt Norrbottens Kuriren. Sen drygt ett par år tillbaks finns Hells Angels i Luleå. Dessutom har Norrbottens Kuriren uppgifter om att det finns lokala Bandidos-medlemmar i staden.

I övrigt rapporterar Norrbottens Kuriren om allt från misshandel inom familj samt rån. I Luleå rånades en ung tjej på sin handväska och ett annat personrån rapporterades från Kiruna. Dessutom har flera fall av drograttfylla avslöjats samt ringa narkotika-brott. Under söndagen rånades en kioskbutik på Storgatan i centrala Luleå av yxbeväpnade gärningsmän. Norrbotten Kuriren rapporterar att:

”Det finns bra signalement på rånarna, som polisen jobbar efter.”

Kommunerna Luleå och Boden ligger längs Lule älv med stadskärnorna intill älven och har tillsammans strax över 100 000 invånare (Luleå ca 74 000 och Boden ca 27 000). Luleå grundlades på sin nuvarande plats 1632, gamla Luleå har anor från 1400-talet. Bodens tätort skapades då bodens Fästning började byggas för över 100 år sen. Byarna Sävast och Heden utanför Bodens tätort har dock månghundraåriga anor.

Stökig helg – kaos vid Western Farm
Rån mot kioskbutik
Tre anmälningar om misshandel

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt