tisdag 5 oktober 2010

Norge stramar åt och sparar miljarder

NORGE Vårt västra grannland har som bekant en betydligt mer nykter och förnuftig syn på det här med invandring. På måndagen avslöjades att den strängare asylpolitiken sparar 2,5 miljarder norska kronor i statsbudgeten för nästa år.

En strängare invandringspolitik har medfört en kraftig nedgång i antalet asylsökande till Norge och regeringen har presenterat följderna av detta – en besparing på hela 2,5 miljarder norska kronor. Man räknar med en nedgång från 18 000 till 10 000 asylsökande i år och 2011, vilket enligt statsminister Jens Stoltenberg ger ett ökat ekonomiskt handlingsrum och framhåller att det lönar sig att föra en konsekvent och rättfärdig invandringspolitik. På landets asylboenden märker man tydligt av den nedåtgående trenden.

Idag, tisdag, lägger finansminister Sigbjørn Johnsen fram den nya budgeten vid 10-tiden, där bland annat underhåll av vägar får en stor del av kakan och en storsatsning på 300 miljoner på miljöteknologi finns med. En minskning av biståndet, från 1,09 procent av bruttonationalprodukten till 1 procent, är utlovad och de äldre ska få det bättre med nya vårdhemsplatser.

TV2
Dagbladet
VG

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt