torsdag 21 oktober 2010

Rättshaveristen och vapenhandlaren bakom bloggen Corruptio gripen

RÄTTSHAVERIST Ratko Zindovic, född 1973 och mantalsskriven Landskrona, är mannen bakom haveristbloggen Corruptio, som är en sörja av påstådd poliskorruption mm. Grunden till hans bloggande är att hans hat mot rättsvårdande myndigheter och som han ser det, felaktiga behandling av polisen och en felaktig dom. Han är nämligen dömd mot sitt nekande för vapenhandel i samband med den omfattande polishärvan med f d avskedade kommissarie Olle Liljegren och de olagliga infiltratörerna bland annat Peter Rätz.

I går kl 10.45 greps Ratko Zindovic av Landskronapolisen och är nu förd
till Jönköping där han nu sitter anhållen. Misstankarna kring honom är hemliga och det råder stor förundersökningssekretess kring ärendet. Bland annat säger åklagaren att Ratko misstänks för hot mot tjänsteman. Polisen vill inte säga om misstanken uppstått på grund av något mannen skrivit på sin blogg. Och polisen i Jönköping såväl som häktet förnekar all kännedom om Ratko Zindovic.

– Han sitter inte häktad här, säger Leif Gustavsson, vakthavande befäl på häktet i Jönköping. Möjligen pågår transporten fortfarande.

Åklagare är Larsson vid internationella åklagarmyndigheten i Göteborg. På onsdagseftermiddagen genomförde polisen en husrannsakan i bloggarens lägenhet. Enligt hans hustru beslagtogs flera datorer.

– De tog hans, min och barnens datorer. De tog till och med min sons Playstation, säger hustrun.

Detta skriver en skribent på flashback:

Det som ligger närmast tillhand är att Ratko har den senaste tiden börjat skriva om polisen Lars Wetter som var inblandad i Göran Lindberg ärendet och som dessutom gjort en 14 årig flicka gravid. Flera reportage om Lars Wetter har gjorts av TV4. Det senaste avslöjandet som Ratko gjorde om Lars Wetter var att publicera en karta över den hemliga bunker där polisen gömmer vapen och annat på Essinge. Flera på Facebook pratar nu om att det kan vara ett sätt för polisen att tysta Ratko medans andra tror att han var något stor på spåren. Skulle vara intressant med mer information om någon har det.

Mer om polishärvan/Ratko Zindovic

//

Kuriosa för er som inte känner till det. Filmserien Johan Falk/GSI och infiltratören Frank Wagner bygger på polishärvan där Wagners förebild är Peter Rätz, som numera har skyddad identitet.

PrintFriendly Share




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt