torsdag 21 oktober 2010

PI nu odödliga förekommer i bok

SVAMMEL Redaktionen har inte riktigt bestämt sig för om vi ska känna oss hedrade, utskämda eller bara tycka boken enkom är pinsam. Boken heter "Svensk, svenskare… Ett reportage om Sverigedemokraterna", och är skriven av Annika Hamrud och Elisabet Qvarford. Kapitel 5 handlar om aktiviteter på nätet och där kopplar man samman SD med PI samt gör en felaktig analys om vår verksamhet.

Först av allt, dessa två är på intet sätt objektiva elller opartiska.

Elisabet Qvarford är konsult och projektledare på pr-byrån Westander och var tidigare bland annat på miljöpartiet och TCO. Byrån Westander har även sagt nej till att aldrig jobba med Sverigedemokraterna. Annika Hamrud är journalist och jobbat på DN i 21 år. Knappast en tidning som är positiv till SD. Intervju med båda.

Kapitel 5

Utdraget handlar om partiets aktiviteter på nätet; om Flashback, nyhetsbloggen Politiskt Inkorrekt och alla dessa sverigedemokratiska artikelkommentarer som nätet flödar över av.

Förutom att de forna Flashbackläsarna nu kommenterar överallt har de fått ett antal nya informationskällor. Främst är det nyhetsbloggen Politiskt Inkorrekt som blandar artiklar om brott utförda av människor de bedömer vara "invandrare" med politisk propaganda för Sverigedemokraterna. PI har i stor utsträckning tagit över Flashbacks roll som källa för att berätta vilka som begått brott som det rapporteras om i medierna. Dock med en skillnad. Flashback har alltid varit en libertariansk sajt, en plats där allt får sägas. Det finns ingen redaktion utan informationen får man fram genom att medlemmarna tillsammans söker pusselbitar. Numera finns dock regler för hur man ska skriva om man fått reda på vem som begått ett brott. Det är inte helt accepterat att lägga ut namn och personnummer.

Politiskt Inkorrekt har en annan agenda. De lägger ut namn och personnummer på misstänkta och målet är att visa att medierna mörkar brottsligheten bland människor de inte anser vara svenskar. Detta visar man genom att berätta vad den misstänkte heter. Det handlar inte om att generellt visa vem som begår brott och stilla människors nyfikenhet. Här gäller heller ingen "öppen svenskhet". Har man ett namn som antyder att man inte har en svensk bakgrund klassas man som icke-svensk.

PI:s främsta mål är att visa att araber och andra människor från Mellanöstern och Nordafrika är särskilt misshagliga personer. Det sitter många utländska medborgare i svenska fängelser. Brottsligheten är global och man hamnar i fängelse i det land man begått brott och åkt fast i, inte i det land man är medborgare i eller har invandrat till. Statistiken visar också en något högre brottslighet bland unga män med invandrarbakgrund än unga män utan den bakgrunden. Att någon med ett utländskt klingande namn inte är "svensk" är inte heller självklart. Men på Politiskt Inkorrekt komplicerar man inte verkligheten.

Som exempel kan vi ta att PI skriver om en man som gripits i Thailand för att ha sålt narkotikaklassade produkter på Internet. Mannen har ett utländskt namn och därför kallar PI honom för "svensk", alltså inom citationstecken. Man publicerar också en bild på honom. Det här är en liten nyhet som inte får någon uppmärksamhet i riksmedierna.

När PI skriver om en svensk som fått fängelse för pedofili i Kambodja ifrågasätts det i kommentarerna varför PI skriver om detta. Redaktionen svarar att anledningen är att mannen har ett utländskt klingande namn. Att det snabbt framkommer att han bytt till detta namn spelar ingen roll, hans namn gör honom till "utlänning" och det är det enda som intresserar PI:s läsare. Att bevisa att övergrepp begås av icke-svenskar och att medierna döljer detta är PI:s enda mål. Under sommaren övertygas vi mer och mer om att Sverigedemokraterna har en liknande agenda.

Vilka som driver Politiskt Inkorrekt är hemligt. Vi har inte heller fått uppfattningen att Sverigedemokraternas ledning känner till vilka som ligger bakom. Samtidigt står PI för en mycket viktig del av partiets mobilisering av väljare. Sajten har också annonser, men i augusti var det bara Kent Ekeroth samt Markus Wiechel från Sd-Norrköping som hade köpt annonser på bloggen till sina personvalskampanjer.

Makthavare

PI svarar journalisterna

PI är en oberoende nyhetssida och vårt mål är enkelt och okomplicerat. Vi informerar som det är, och vi skriver ut vem som gjort brottet. Och därmed stillar vi nyfikenheten hos folk. Punkt. Att det sedan är övervägande utlänningar är knappast vårt fel. Vi läser en artikel och kontaktar källor som skickar oss informationen. Om det är Svensson som mördat skriver vi det. Om det är Jaffa som mördat skriver vi det. Om det är Öcalan eller Achmed som mördat skriver vi det. Om det är Jensen, Trondholm eller Ykiläkimääki så skriver vi det.

Sedan, bara för att man har svenskt medborgarskap på papperet gör det dig inte till en svensk per automatik. Därav ”svensk”. Det är således skillnad på att vara etnisk svensk och utlänning med svenskt medborgarskap. Det är ett konstaterande. Varken mer eller mindre.

PI skriver inte specifikt om araber eller nordafrikaner. Däremot skriver vi om den vansinniga islamiseringen (islam) där dessa folkgrupper är i majoritet. Det vi slår ner på är inte personerna utan den könssegregerande religionen / politisk islam samt beteendet/attityden/destruktiva ”kulturyttringar”, aggresiviteten som många av dessa tagit med sig till Sverige, vilka är stort sett inkompatibla med det svenska. Och inte minst alla kriminella som tagit sig in och skapar djävulskap gång på gång.

Vi har sedan gått genom kommentarerna under de två posterna om Kambodjapedofilen, som dessa två kvinnor skriver om:

Redaktionen svarar att anledningen är att mannen har ett utländskt klingande namn. Att det snabbt framkommer att han bytt till detta namn spelar ingen roll, hans namn gör honom till "utlänning" och det är det enda som intresserar PI:s läsare.

Där finns inget svar från oss. Med andra ord, en ren lögn av kvinnorna. Däremot ska han bytt namn från svenskt till nuvarande, något vi aldrig haft synpunkter på. För oss är han bara en kriminell av värsta sorten: pedofil.

Slutligen, vi väljer själva våra samarbetspartners. Ingen styr oss. Vi har heller inget samarbete med SD på ledningsnivå. Däremot önskade enskilda kandidater ha sina personvalskampanjer hos oss då de insåg vilken status PI fått det sista året. PI stödjer sedan SD på en del punkter. Därför var det naturligt för oss att hajpa deras chanser till inträde i riksdagen. Men även det var vårt eget val.

Bokomslag: Originalet

Sverigedräkten skändades med en slöja vilket är en skapelse av en designgrupp i Stockholm som kallar sig Fuldesign.

PrintFriendly Share




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt