onsdag 27 oktober 2010

SD presenterar skuggbudget

SVERIGEDEMOKRATERNA I dag presenterade Sverigedemokraterna sin första skuggbudget sedan intåget i riksdagen och precis som de lovade inför valet begär man nu att riksdagens utredningstjänst ska beräkna kostnaderna för massinvandringen.

Se presentation live kl 15.00 här.

I dag kom SD:s skuggbudget som med en kort sammanfattning kan beskrivas på följande sätt: välfärdsprioriteringar och sänkt skatt före massinvandring och ineffektivt bistånd. I pressmeddelandet skriver man att de äldre blir de stora vinnarna i budgeten:

Vinnarna i denna budget är våra äldre då vi helt och hållet avskaffar pensionärsskatten och samtidigt satsar en betydande summa på nödvändiga insatser inom äldrevården och omsorgen.Avskaffandet av pensionärsskatten handlar enkelt uttryckt om att jämna ut skatteskillnaderna mellan löntagare och pensionärer.

Satsningen på nyskapande av jobb är också en av de största åtgärderna. Man vill se 50 000 nya lärlingsanställningar för de som haft det allra svårast att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden och man vill återinföra schablonavdraget för småföretagande men passar också på att vidareutveckla det genom att fördubbla antalet personer som ingår.

En exra flyktingmiljard ska gå till UNHCR som fokuserar på de mest akut nödlidande flyktingarna, de som blir kvar i oroshärdarnas närområden.

Totalt gör SD, utöver regeringens budgetproposition, en välfärdssatsning på 17,1 miljarder som kommer att användas för att på ett effektivt och sverigevänligt sätt se till att påbörja ett återupprättande av välfärden.

– Sverigedemokraterna är beredda att ta ansvar för Sverige och med detta budgetförslag visar vi tydligt att det går att kombinera en ökad välfärd med sänkta skatter, allt handlar om att prioritera på rätt sätt. Pengar växer inte på träd och det finns inte resurser till allt och alla. Sverigedemokraterna anser att svenska staten i första hand ska tillgodose svenskarnas väl och ve och med vår budget tydliggör vi hur en sådan satsning ska gå till.

Johnny Skalin, riksdagsledamot och ekonomipolitisk talesman för SD

I dagens skuggbudget redovisar SD bara siffror för 2011, då man vill hinna utreda klart innan siffror för även 2012 presenteras.

Massinvandringens kostnader

Och vallöftet troget har man nu lämnat in ett antal frågor rörande invandringen till riksdagens utredningstjänst, RUT. Några av dessa ska presenteras i samband med att skuggbudgeten presenteras senare i dag. Dock kan det dröja innan SD får svar. Gunnar Fors, chef för RUT:

– Är det en omfattande begäran kan det ta tid för oss. Det är vi som bestämmer vilka metoder som ska användas och hur det ska redovisas. Analysen ska alltid göras på ett opartiskt sätt.

MyNewsdesk
DN

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt