lördag 16 oktober 2010

Spänd förväntan på flyktingbarnen

ENSAMKOMMANDE I ett hjärtskärande reportage signerat Pernilla Söderkvist på Helsingborgs Dagblad får vi träffa den fantastiska men förväntanfulla personalen i ett hus på Friluftsvägen i Båstad. Där har man inrett med fyra bäddade sängar som ska hysa gossebarnen från Afghanistan. Och i ett grannhus står det ytterligare fyra bäddar klara. De totalt åtta små liven finns på en flyktingförläggning i Malmö, där fyra av dem förväntades anlända till Båstad under fredagen.

Men pojkarna klarar sig inte själva så de måste ha någon som håller dem i handen dygnet runt. Då tar man fram stora plånboken för åtta personer kommer att jobba skift, för att pojkarna ska ha någon hos sig hela dygnet. Bland personalen finns socionomer, fritidsledare och pedagoger. Någon har arbetat som skolkurator. Totalt nio är man i personalen.

Pernilla siktar in sig på våra hjärtan med:

Efter att ha flytt från Afghanistan ska de få en ny chans, ett nytt liv utan krig och misär, på Bjärehalvön.

Och personalen är inte sämre de:

– Vi i personalen måste arbeta med hjärtat. Vi kommer att jobba med barn som har mist sina föräldrar och som är långt ifrån sitt ursprungliga hem och sina släktingar, säger Zaher Zia som själv kommer från Afghanistan.

- Det här känns jättespännande. Imorgon är det julafton, säger husföreståndaren Eva Hårdvall.

HD

Läsarkommentar under artikeln:

Man blir lite varm i hjärtat faktiskt , ”låtom barnen komma till oss” Spännande o härligt för den väntande personalen att få skämma bort dessa små ….Lycka Till !!

/ PerErik Ottosson

Önskar att det fanns ett sätt för mig att välkomna dem hit annat än så här. Men ändå – Varmt välkommen hit! Hoppas att de kommer trivas här hos oss.

/ Cia

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt