lördag 23 oktober 2010

Mona firade valresultatet med en semesterresa

VALET 2010 Mona Sahlin, partiledare för valets stora förlorare Socialdemokraterna, ”firade” valresultatet med att åka på en veckas semester till Thailand utan att först ansöka om ledighet, vilket i sin tur innebär att hon kommer att kvittera ut full riksdagslön för semsterdagarna.

Knappt hade chocken efter Socialdemokraternas sämsta valresultat sedan 1914 lagt sig förrän partiledare Mona Sahlin ansåg att hon behövde vila upp sig. Thailand blev destinationen och precis som i fallet med Thomas Bodström lämnades aldrig någon ledighetsansökan in till till riksdagen, vilket Mats Lind på riksdagens ledamotsservice bekräftar för Expressen. Ansökan om ledighet brukar vanligtvis göras då särskilda skäl föreligger, som sjukdom eller föräldraledighet. Ledighet för en veckas semester utomlands skulle inte godkännas.

Att ta bondpermis från riksdagen är dock inte något faktiskt regelbrott. Däremot, säger Lind, är det en fråga om förtroende mellan ledamoten, väljarna och den egna partigruppen. Då ingen ansökan beviljats kommer Sahlin att kunna kvittera ut full rikdsdagslön för tiden på stranden i Thailand. Och det är ingen dålig lön – Socialdemokraterna har bestämt att hon ska tjäna lika mycket som statsministern och partiet betalar ut mellanskillnaden mot månadslönen på 56 000 kronor. Det blir en lön på 140 000 kronor.

När Expressen försöker få tag på Mona Sahlin för en kommentar blir det stopp. Hennes pressekreterare, Camila Peirone Buzaglo, svarar dock via sms:

Mona Sahlin har haft ledigt en knapp vecka efter att ha jobbat i valrörelsen dag som natt, helg som vardag i flera flera veckor. Mona Sahlin är som partiledare utkvittad och några särskilda regler finns inte. Ring mig när du vill prata politik i stället.

Expressen

PrintFriendly Share




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt