söndag 3 oktober 2010

Muslim misshandlade ung Kristdemokrat

MISSHANDEL En 17-årig medlem i Kristdemokraterna, som på nätet tagit ställning Israels rätt att existera och kritiserat Malmö S-pamp Ilmar Reepalu på sitt Facebook-konto, stoppades på fredagen av en 19-årig muslim, troligen palestinier. Denne frågade då: ”Varför har du snackat skit om Palestina?”. 17-åringen nekade till det. 19-åringen ansåg att han ljög och hotade med ”en höger i ansiktet”. Strax efter fick 17-åringen en örfil och ett knytnävsslag. Därefter flydde 19-åringen.

17-åringen tog sig hem gråtande och polisanmälde 19-åringen. Polisen spårade honom på lördagen genom 17-åringens utpekande och tog in honom på förhör där 19-åringen erkände misshandeln. Däremot förnekar han Facebook-hotet: ”Du ska dö din judeälskare”, riktat mot 17-åringen. 19-åringen skyller på att kompisar också har lösenordet till hans eget Facebook-konto. 19-åringen släpptes senare på lördagen av åklagare och har rättegång att vänta. Han är helt okänd av polisen sedan tidigare.

KDU i Malmö har gjort flera polisanmälningar gällande bland annat olaga hot mot framträdande medlemmar. Detta är den tredje aktiva medlemmen i KDU Malmö som under den senaste tiden blivit hotad.

SDS

KDU skriver i sitt pressmeddelande:

Vi väljer att inte gå ut med namn på den medlem som blev överfallen eftersom polisutredning väntar. Med tanke på kommentarerna som fälldes så kan även bakomliggande orsak vara etnicitet och ren antisemitism. Vår medlem som blev överfallen är nämligen etnisk jude. Kristdemokraterna har också försvarat judiska församlingen och varit i media med olika förslag för att stärka säkerheten för etniska församlingar och byggnader.

"Att hatbrotten inte tas på allvar i vår stad är verkligen ingen nyhet när ett parti som Socialdemokraterna styr. Att kommunfullmäktige inte ens kunde ta ställning i den växande antisemitismen är helt ofattbart och en skam för vår stad där vi ser att just antisemitismen växer, vi behöver ena Malmö!" säger Ardavan Khoshnood, vice ordförande KDU Malmö

"Det enda som kan ses som positivt i denna situation är att vår medlem under omständigheterna ändå mår relativt bra även om han är chockad. Tyvärr så vet vi på förhand att alldeles för få vardagsbrott och speciellt brott med politiska och etniska motiv utreds. Detta är ett stort hot mot vår trygghet och demokrati. Vi måste ha lag och ordning i Sverige." avslutar Mattias Grängzell, ordförande KDU Malmö.

//

Med anledning av den antisemitiska misshandeln återpostas videon om den islamiserade stadsdelen Tower Hamlets i centrala London, strax öster om City of London. I Tower Hamlets bor ungefär 200 000 människor, varav den stora merparten är muslimer. I kommunen finns bland annat Tower of London och Tower Bridge. Dokun visades nyligen i den nationella franska TV-kanalen M6. Filmen på 11 minuter är på franska, men textat på engelska.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt