måndag 4 oktober 2010

Sansad ledarartikel i Skånskan

RÄTTVIST I dagar som dessa, med hatkampanjer, hetsjak och grov mobbing av Sverigedemokraterna och dess väljare, främst anfört av överste förstemobbaren och lösnummerhoran Jan Helin på Aftonbladet, känns det rätt befriande att få läsa en sansad och vettig ledarartikel i en av gammelmedias dagstidningar. Det är ledarskribenten Lars J Eriksson på Skånska Dagbladet som försöker bringa lite sans och vett i floden av osanningar och överdrifter som präglat mediabevakningen av SD före och efter valet.

I en artikel från gårdagen försöker Eriksson sig på att vederlägga de värsta lögnerna om den sverigedemokratiska politiken som de av en desperat masshysteri drabbade skitkastarna inom svensk etablissemangsmedia med närmast sjuklig frenesi ägnar sig åt.

Vad är det nya partiet Sverigedemokraterna? Partiet är sprunget ur rasistiska och nazistiska rörelser. Men är dagens Sverigedemokratiska parti samma som då 1988? Är Jimmie Åkesson, han var nio år när partiet bildades, guilt by association, för åsikter som grundarna stod för?  Förmodligen rätt få har läst SD:s invandrarpolitiska program. I det nämns inte orden ras, islam eller muslimer.

Kräver de invandringsstopp? Nej.
* Flyktingar skall tas emot enligt FN:s Genèvekonvention.
* Kvotflyktingar skall tas emot via FN-organet UNHCR.
* Fruar, äkta män och barn skall få komma in som anhörigflyktingar.
* Viss arbetskraftsinvandring skall få ske.

Har de en dold agenda som de inte står för i sina program. I så fall lär vi snabbt märka om de brölar ut hat och rasistiska slagord från riksdagens talarstol.

Det kan synas märkligt att Eriksson måste påpekade det självklara och uppenbara för sina mindre kunniga journalistkollegor, men uppenbarligen är det så. Ändamålen helgar medlen verkar man tycka, och överdrifter och lögner görs därmed till sanning.

En framgångsrik integration förutsätter att vi har ekonomiska och fysiska resurser att ta emot andra människor. Den omfattande invandringen sedan 1980-talet har passerat förmågan för alla integrationsansträngningar. I ett Sverige präglat av massarbetslöshet blir kostnaden enorm, mer än 40 miljarder årligen, vilket ingen italiensk bokföring förmår att dölja. I en global värld med stora migrationsströmmar måste Sverige skaffa sig en modern invandrings och flyktingpolitik där vi tar emot färre men skyddar de som är mest hotade och förföljda.

Bra där, Eriksson! Detta är ju inget annat än det sunda förnuftets röst som sätter dessa ord på pränt. Men ingen kan ju med bästa vilja i världen tycka att politikerna från de sju gamla riksdagspartierna är vare sig speciellt förnuftiga eller värnar så speciellt mycket om det land och det folk de är framröstade att ta hand om och lyssna på. Att vara generös med andras pengar och skita i folkets samhällsmiljö är något väldigt lätt, vilket vi nu med facit i hand ser att våra politiker i ”Sjupartiet” också anser…

Skärmdump ifall artikeln ”får fötter”…

Gustaf Janson

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt