lördag 9 oktober 2010

Kyrkan sa nej till SD:s motion hjälp ej illegala

HÄRNÖSAND Vid Härnösands stiftsfullmäktige den 21 maj lämnade Sverigedemokraten Martin Klausen in en motion med rubriken ”Motion om att inte hjälpa illegala immigranter". Nu har den fått avslag av Härnösands stifts stiftsstyrelse, som framhåller kyrkans kallelse att hjälpa och stödja människor som har det svårt. Stiftsstyrelsen menar att församlingarnas arbete bland flyktingar bör utövas på ett sätt som ytterst har sin grund i bibelns budskap.

– Jag är mycket glad och nöjd att stiftsstyrelsen enhälligt ställde sig bakom avslaget, säger biskop Tuulikki Koivunen Bylund.

– Församlingarnas arbete ska grunda sig på alla människors lika värde. Det handlar om att ställa upp för människor i nöd när de vistas i församlingen vare sig de är kyrkotillhöriga eller inte, infödda eller utlandsfödda, kristna eller av annan tro. Det är kyrkans kallelse att hjälpa och stödja människor utan hänsyn till hudfärg, nationalitet, kön, sexualitet eller om de gömmer sig undan avvisning, säger biskopen.

Allehanda

Bylund är en av fyra kvinnliga biskopar. En annan är Eva Brunne, som gillade vänsterdemonstrationen mot SD, där sistnämnda reste sig och tågade ur Storkyrkan under protest vid dagen för riksdagens öppnande den 5 oktober.

Till de illegala räknas alla som fått avslag på sina asylansökningar i samtliga instanser, och därmed befinner sig olagligen på svensk mark.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt