tisdag 5 oktober 2010

En ding, ding, ding, ding värld den muslimska astronauten

ABSURDA ISLAM I den muslimska världen cirkulerar det ständigt rykten som miljoner av människor väljer att tro på. Muslimsk massmedia, hårt redigerade och censurerade, understödjer ofta dessa rykten i de fall det passar deras syften, dvs. att i alla lägen framställa islam som den enda rättmätiga religionen.

Ett av de mest seglivade ryktena hävdar att Neil Armstrong, astronauten som främst är känd som den första människan som satte sin fot på månen, skulle ha konverterat till islam.
.
.

Så här lyder ryktet:

Efter att månfarkosten Apollo 11 den 20 juli 1969 landat på månen, steg Neil Armstrong några timmar senare, den 21 juli, som första människa ner på månens yta och yttrade de bevingade orden: "That’s one small step for [a] man, one giant leap for mankind" ("Detta är ett litet steg för [en] människa men ett jättekliv för mänskligheten"). Så långt väldokumenterat och okontroversiellt.

Men i den islamska världen skulle Neil under den påföljande månpromenaden hört röster på ett utländskt språk som han inte förstod. Armstrong berättade vid detta tillfälle inte om sin upplevelse, eftersom han inte ville att personerna i rymdkontrollen i Houston skulle tro att han blivit galen.

Först senare, vid ett besök i Egypten, insåg han att det faktiskt var Adhan, det muslimska böneutropet, han hade hört den gången uppe på månen. Denna insikt om Allahs och islams storhet skulle då ha berört den gode Neil så till den milda grad att han genast konverterade till islam, drog sig tillbaka från rampljuset, och bosatte sig i Libanon, av alla platser, för att där leva ut sitt liv i islams tjänst.

Det kan tyckas vara ett harmlöst rykte, men det har påverkat Neil Armstrongs liv. Till skillnad från sin astronautkollega Buzz Aldrin valde Neil att inte slå mynt av sin nyvunna celebritet, och levde ett tämligen stillsamt liv efter månlandningen. Han rapporteras vara en man som håller hårt på sin integritet. Men det kvittar hur många gånger han förnekar att han har konverterat till islam – det dimper fortfarande ner inbjudningar till olika officiella muslimska tillställningar i Neils brevlåda, och där arrangörerna undrar "om islams store son kunde tänka sig att hålla ett tal till den församlade publiken?".

Armstrong har under årens lopp tvingats skicka ut en mängd brev till berörda myndigheter där han kategoriskt dementerar att han någonsin varit muslim. Nedan återfinns ett axplock av dessa brev:
.
.


.
.

Visst, det finns de i väst som hävdar att Elvis Presley fortfarande lever, och att han är trädgårdsmästare på Hawaii. Men skillnaden är att detta fåtal konspirationslagda västerlänningar betraktas av allmänheten som tämligen udda fåglar, för att uttrycka det milt. I den muslimska världen, däremot, figurerar hundratals liknande rykten som fått stor spridning bland de breda folklagren.

Även efter att dessa konverteringsrykten har visat sig vara osanna, fortsätter de att cirkulera på internet och återberättats i TV och tidningar över hela den islamiska världen. Syftet är både att locka till sig västerländska konvertiter, och att stärka moralen bland ummah (det globala muslimska kollektivet). Dessa berättelser är ämnade att "bevisa" att islam är "sanningen", och att t.o.m. rika västerländska celebriteter inser detta.

Exempel på andra kända västerlänningar som år ut och år in brottas/brottades med dessa falska konverteringsrykten är Will Smith, Michael Jackson och Jacques-Yves Cousteau.

Idag är Neil Armstrong 80 år, och lever ett stillsamt liv på sin gård utanför…Lebanon, Ohio. Nej, det är inget rykte, det är fakta.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt