tisdag 12 oktober 2010

Transport har idag uteslutit en sverigedemokrat

SKENDEMOKRATI Det handlar om Jerry Nilsson, 27 år, sjättenamnet på kommunlistanlistan i skånska Perstorp. Han jobbar som transporttekniker. Men fackförbundet Transport gillade inte hans politiska tillhörighet, och idag blev han alltså utesluten ur fackförbundet.

Jerry kommenterar själv händelsen så här " Jag förstår inte hur vårt demokratiska samhälle blev så här, gör du inte som vi säger så fryser vi er ute! Detta kommer ej att ändra min åsikt eller att jag skulle hoppa av Sverigedemokraterna.

SP Perstorp

Följande skrev Transport på sin hemsida den 7 oktober:

SD:s politik skär sig med fackets

Därför vill Transport utesluta Sverigedemokrater

I torsdagens Aftonbladet ifrågasätter Mårten Schultz fackföreningars rätt att utesluta sverigedemokrater. Hans resonemang utgår från ett antal felaktiga utgångspunkter.

Om vi tar det enkla först är inte beslutet att utesluta aktiva sverigedemokrater nytt eller en följd av någon slags moralpanik i samband med SD:s valframgångar i år. Transport tog efter noggrann analys beslutet innan valet 2006, efter ett inriktningsbeslut i 1997 års kongress. Naturligtvis görs heller inga uteslutningar på grundval av politiska åsikter.

Uteslutas kan bara den som agerar för en politik som står i direkt motsatsförhållande till grundläggande värderingar i våra stadgar. Andra ageranden, som exempelvis strejkbryteri, kan leda till samma sak. Mårten Schultz har naturligtvis rätt när han hävdar att en fackförening inte är som vilken förening som helst.

Vi är en idéburen ideell förening vilket innebär att medlemmarna faktiskt har förpliktelsen att agera utifrån vissa principer. Den viktigaste är att inte sälja sin arbetskraft till ett pris som understiger kollektiv-avtalets minimum.

Utifrån de principerna ska alla vara välkomna och behandlas lika – SD har sin idépolitiska grund i främlingsfientlighet och en särbehandling som, om den tillämpas, beskär ickesvenska medlemmars rättigheter i förbundet.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt