torsdag 14 oktober 2010

SD i samarbete med MP och V

VÄRNAMO Sverigedemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet kan inte av egen kraft ta sig in i Värnamo kommuns nämnder och styrelser. Tidningen Finnveden avslöjar att partierna därför planerar att ingå ett valtekniskt samarbete för att få mer politiskt inflytande. Sverigedemokraterna har tre mandat och MP samt V har ett mandat vardera. Tillsammans kan de gå ihop och få viktiga poster som de sedan kan dela upp mellan sig. Därefter kan partierna driva sin egen politik var för sig.

Att V:s väljare i Värnamo kan få mer politiskt inflytande med hjälp av SD uppskattas dock inte av V:s politbyrå. Vänsterpartiets partisekreterare Anki Ahlsten ”reagerar starkt” när hon underättas om det planerade samarbetet.

Det spelar ingen roll för om man gör det leder det till större inflytande och ett antal platser som ska fördelas i styrelser och nämnder. På så sätt hjälper man till så att Sverigedemokraterna får inflytande. Jag tycker det är mycket märkligt och avråder bestämt från att ingå en sådan samverkan.

Om Vänsterpartiets politbyrå använder partipiskan och stoppar den valtekniska samverkan innebär det att V gynnar alliansen eftersom det är alliansen som skulle förlora platser i nämnder och styrelser.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt