söndag 9 januari 2011

Tonårsgäng trakasserar kunder på ICA i Boden

TRAKASSERIER PI hoppas på att läsare från Boden kan skicka oss redogörelse om gängets framfart men framförallt vill vi ha namn, bilder och videosekvenser.

Det handlar om ett tonårsgäng som lever rövare i området Erikslund-Fagernäs vilket ska vara ett villaområde i Boden. Intill ligger ICA Supermarket och dit har man gått närmast varje dag i ett års tid för att jävlas med alla, personal som kunder. Man stjäler även varor. ICA-chefen och ägaren Anders Brännström känner sig maktlös.

- Det är en kärngrupp på tre-fyra ungdomar och sedan finns en svans på ytterligare några till som är med till och från. Egentligen vill de få uppmärksamhet och det försöker de få genom att jäklas. Det är jättetråkigt att kunderna får obehag.

Brännström säger att några i gänget är under 15 år och merparten handlar om verbala trakasserier och ofredanden. Han har även kontakt med polisen och väktare tittar till emellanåt.

- Man känner sig hjälplös. Det är svårt att göra något åt, vilket känns jobbigt. Att försöka prata med killarna går inte, de söker bara konflikter. Det är ju därför de gör så här.

Han har inte varit i kontakt med Bodens socialförvaltning, men tänker göra ett försök. Gänget har även dragit fram bland villorna och sprayat FUCK på en vägg, slagit sönder bilruta med hammare mm.

NSD

Fagernässkolan ligger i området och troligen går gänget där. Skolan har en även historik med vandalism, polisingripanden med mera. Och enligt kommenterarna till artikeln ”vet alla” i området vilka det är som håller på.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt