måndag 10 januari 2011

Sydsvenskan ser strukturell rasism i varje buske

LÄSARBIDRAG I en uppmärksammad artikel som publicerade igår 2011-01-09 och som är Sydsvenskans huvudnyhet, tycker sig Niklas Orrenius se ett mönster av strukturell rasism som spänner över svensk landsbygd såväl som polisen. Och givetvis utmålas SD som motorn i hela processen. Reportaget handlar om Malyum Salah Hashi, en somalisk kvinna i Tomelilla, som utsatts för stenkastning av ett gäng killar i yngre tonåren. Händelserna blev polisanmälda, men ledde inte till att någon (ännu) lagförts för brottet.

Detta är givetvis en mycket beklaglig händelse, som absolut inte ska få passera utan åtgärd. Men hur använder Niklas Orrenius det inträffade? Ja, givetvis enligt vanlig politiskt korrekt mall. En enskild händelse av några våldsverkare, som kanske lika väl skulle kunna gett sig på en svagare elev, eller byfånen på torget, eller vem som helst sätts in i ett sammanhang där Orrenius nästan låter antyda att vi är på väg mot en ny "Kristallnatt".

Eftersom ingen har blivit lagförd för stenkastningen kan man inte gärna veta vilka motiv våldsverkarna har. Möjligen finns rasistiska förtecken, men händelsen kan inte gärna ses som ett bevis på strukturell rasism.Vi är nog många som kan vittna om att polisen ibland meddelar att brott ej kan styrkas.

Det verkar saknas resurser och man kan ju undra varför? Men att dra slutsatsen att polisen inte vill agera just för att det är en invandrarkvinna finns det inga belägg för. Och sedan gäller det ju hur man balanserar händelser mot varandra. Vi kan ju börja med stenkastning t.ex.

Har Sydsvenskan någon gång följt en brandman som tjänstgör i Rosengård? Mig veterligt har man skrivit endast mer allmänt om dessa mycket vanligen förekommande händelser. Det är säkert betydligt fler svenska brandmän som blivit utsatta för stenkastning av invandrare än svenskar som kastat sten på somalier.

Tycker sig Sydsvenskan även i dessa fall se ett mönster? Gör man en koppling till strukturell rasism även här? Det skulle ju faktiskt kunna vara hela MENA-gruppens och invandrare från Afrikas horns första steg mot ett maktövertagande där den europeiske mannen ses som huvudfienden…

Nej, herr Orrenius. Bara för att man röstat på SD och läser Politiskt Inkorrekt tycker man inte det är okej att någon blir utsatt för stenkastning. Däremot har vi dragit den helt rimliga slutsatsen att ett land måste vila på en gemensam värdegrund och att kulturmöten inte ska forceras fram.

För om ett land som Sverige utsätts för en mycket stor invandring på kort tid (vi är världsmästare i detta, som författaren Julia Caesar mycket riktigt påpekar) kommer de svagaste reagera med destruktiva beteenden. Det är därför vi har den globala andraplatsen i våldtäkter per capita, en starkt ökande enklavisering i förorterna och en mängd andra samhällsföreteelser (inklusive stenkastning) som inte fanns före massinvandringsepoken. Tänk om Sydsvenskan någon gång skulle skriva om detta.

Gymnasielärare i Vellinge

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt