fredag 21 januari 2011

Stor personalstyrka för liten grupp ensamkommande

MIGRATIONSINDUSTRIN Östra Göinge, en skånsk kommun, ska ta emot fem stycken så kallade ensamkommande flyktingbarn under 2011. Till sommaren beräknas premiären äga rum någonstans i kommunen, än så länge är det dock inte klargjort vart de ska bo. Verksamheten sägs vara omfattande och en stor personalstyrka ska nu sättas ihop – de fem barnen beräknas kräva nio stycken anställda.

Tjänsterna ska snart utannonseras. Behandlingspedagog, fritidspedagog och socialpedagog kommer bland annat att ingå i det lilla hovet.

Klockaren AB, det kommunala bostadsbolaget, söker för fullt efter lämpliga bostäder och lokaler för gemensamma utrymmen och aktiviteter.

Flera så kallade gode män kommer också att behövas då kungligheterna ankommer. Överförvaltaren slog nyligen larm om att kommunen var i behov av flera som kunde utbildas till gode män och blev bönhörd, flera ansökningar inkom. Nu sägs antalet ligga ungefär i fas med behovet. Enligt lagen ska varje barn ha tillgång till en god man.

De gode männen sägs få nyckelroller i pojkarnas – knappt några ”ensamkommande” flickor kommer märkligt nog inte – behov och undervisning.

Ansvariga på kommunen har jobbat hårt för att förbereda allt så bra som möjligt och har bland annat gjort studiebesök på andra orter för att få in tips och idéer så allt ska vara till behag.

NSK

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt