tisdag 25 januari 2011

Ändrad vattentaxa resulterade i brandattack

LANDSKRONA Vid halv åtta på måndagskvällen fick räddningstjänsten ett automatlarm från Landskronahem på Idrottsvägen 10 där det brann i entrén. Elden kunde snabbt släckas men en kraftig rökutveckling spreds i lokalerna. Strax innan hade polisen fått uppgifter om ett pågående inbrottsförsök på samma adress.

Ingen person kom till skada, dock fanns en tjänsteman kvar inne i lokalerna som arbetade vid tillfället. Göran Jingborg, vd på Landskronahem, bekräftar för Helsingborgs dagblad att branden var anlagd.

– Rutorna var sönderslagna med stenar och någon har varit här inne och tänt på. Receptionen är helt utbränd så det är nog ganska klart att det är anlagt, säger han.

Orsaken till attacken vet han inte, misstankar finns dock.

– Vi har haft en hotbild mot oss under de senaste veckorna och därför har vi haft en utökad bevakning. Det har framförts hot mot några av de anställda. Det kan vara så att den här händelsen kan ha något med det att göra, säger han.

Exakt vad hoten gått ut på vill Jingborg inte gå in på, men han hoppas att de kameror som finns uppsatta ska ha fångat gärningsmännen på bild.

Under de senaste veckorna har Landskronahem fått utstå hård kritik från flera boende efter de beslutat att ändra vattentaxorna; från och med februari ska individuella avläsningar av vattenförbrukningen ske, något som i dag ingår i hyran. Förra veckan blev protesterna så kraftiga att flera boende som slutit upp vid Landskronahems lokaler för ett möte fick avlägsnas av polis.

Jingborg tror dock inte att branden har med det att göra.

– Nej, vi kopplar inte ihop det med det, säger Göran Jingborg.

Till Skånskan säger dock Calle Persson, informatör på Skånepolisen, att det i nuläget är en omöjlig fråga att svara på – men att det är en intressant tanke att ha i bakhuvudet under utredningen.

Polisen rubricerar attacken som mordbrand.

HD
Skånskan

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt