lördag 22 januari 2011

Ännu fler åldringsrån i Malmö

ÅLDRINGSRÅN Sydsvenskan rapporterar om ytterligare åldringsrån. Under gårdagen utsattes sex äldre Malmöbor för stöld eller försök till grov stöld. Det är kvinnor som är i farten, och som lyckades ta sig in i tre åldringars lägenheter under fredagen. Sydsvenskan går ut med signalement.

Sydsvenskan:

Två kvinnor som uppgav att de kom från hemtjänsten försökte idag ta sig in i minst två olika lägenheter på Mariedalsvägen i Malmö. I det ena fallet sa en av kvinnorna att hon skulle ge en 72-årig kvinna en spruta mot influensa. 72-åringen blev misstänksam och skickade ut kvinnan ur lägenheten.

Därefter ska den främmande kvinnan ha fortsatt vidare upp i trapphuset.

I det andra fallet bad en av kvinnorna om hjälp att växla pengar. Mannen i lägenheten anade oråd och skickade iväg dem med ogjort ärende.

[..]

Enligt Mats Thimgren, inre befäl, på Malmöpolisen har ytterligare fyra äldre, boende på Korsörvägen, Konsultgatan och på Segevång, anmält brott. I samtliga fall nämns en kvinna i 25-årsåldern, klädd i ljusa byxor och ljus knälång jacka.

- Hon ska ha stulit från minst tre lägenheter, men det är ännu oklart vad som har försvunnit, säger Mats Thimgren.

Kvinnan misstänks för grov stöld och försök till grov stöld. Vid 20-tiden på fredagskvällen visste polisen inte vem hon är.

Vi tar signalementet en gång till: en kvinna i 25-årsåldern, klädd i ljusa byxor och ljus knälång jacka.

Tack till Sydsvenskan för ett så fullödigt signalement. Det hjälper säkert till att få fast brottslingarna…

Varför skriver polisen och tidningarna inte ut ett riktigt signalement på dessa vidriga åldringsrånare?

Vad är viktigast? Att förhindra att ”fördomar” bekräftas av fakta, eller att hjälpa våra åldringar till en säker tillvaro?

Läs mer här.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt