söndag 2 januari 2011

Expressen kartlägger terrornätverken

KARTLÄGGNING I ett någorlunda ambitiöst försök till att kartlägga de militanta islamisterna har Expressen sammanställt några av namnen som figurerat de sista åren.

Terrornätverk pdf

Expressen nämner inte att David Coleman Headley är av pakistanskt ursprung och hette tidigare Daood Sayed Gilani. Han bytte från sitt muslimska namn till ett kristet namn enbart för att kunna flyga till Indien lättare och framförallt för att gömma sin riktiga identitet.

Det finns även fler terrorister som Expressen missat, något som Per Gudmundsson fyller på med:

En svenskmarockansk “Farid” har figurerat tidigare i frågor om internationell terrorism. När den svenske medborgaren och marockanen Mohamed Moumou (sedermera ihjälsprängd under namnet Abu Qaswarah, andreman i al Qaida i Irak) först listades som terrorist av USA och FN och efterlystes av Interpol angavs Farids adress – där hade alltså Moumou bott.

Mohamed Moumou/Abu Qaswarah, som dock nämns av Expressen, bodde i Haninge (några gator från där vänsterextremisten och bloggaren Jinge bor.) Brandbergen-moskén leddes av Mohamed Moumou.

Gudmundsson fortsätter:

Det finns alltså fog att fundera över huruvida detta gamla svenskmarockanska nätverk har kontakter som leder till de nu gripna. (Till nätverket kan man exempelvis även räkna svensken Ahmed Essafri, nu i fängelse i Marocko, danskmarockanen Said Mansour, nu i fängelse i Danmark, svensktunisiern Makram Ben Salem “Abu Mua’az” Mejri, död i Irak, marockanen Abdelali Miftah, gripen i Märsta och utlämnad till Tyskland, jordaniern Thaer Alhalah, samtidigt gripen i Märsta och utlämnad, danskirakiske turkmenen Amer Saeed, nu inför rätten i Danmark, samt den mystiske Muhamed Oasis i Malmö, som ingen vet var han är…)

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt