måndag 17 januari 2011

Ingen människa är illegal hindrar lagliga utvisningar

HINDRAD AVVISNING En kort uppföljning angående polisens hindrade avvisningar av irakier. I lördags försökte polisen transportera iväg fem irakier från Förvaret Sagoåsen i Kållered för vidare flyg till Bagdad. Men socialisterna var på plats och hindrade avvisningen. Irakierna har alltså fått avslag på sina asylansökningar och därmed finns det inga lagliga hinder kvar. Ytterligare ett antal ska avvisas på onsdag. Men enligt socialisterna i sin förvirrade värld är ”ingen människa illegal” för ”jorden tillhör alla”. Nätverket heter just det: ”Ingen människa är illegal”. Dessa kriminella socialister medverkar således aktivt till att främja lagbrott genom civil olydnad och polisen har inte gripit någon av dem som var på plats såvitt PI känner till.

Man har även lagt upp en lägesrapport om utvisningarna och att man bevakar dygnet runt:

Fantastiskt jobbat av alla som kämpat vid förvaret i Kållered i helgen! Alla ni som stått utanför i kylan och alla ni som fortsätter kämpa inne på förvaret. För att hindra deportationer från förvaret i Kållered försöker vi ha närvaro där dygnet runt fram till onsdag. Det finns folk och bilar som kan vara där fram till söndag natt men på måndag och tisdag behövs det fler folk och ev bilar.

Alla irakierna har ansökt om inhibition (uppskjuten avvisning) hos Europadomstolen för Mänskliga Rättigheter men ingen har hunnit få svar ännu eftersom domstolen är så överbelastad, och de kommer knappast att hinna få svar innan Baghdadplanet lyfter nu på onsdag 19 januari. Blockaden innebär att Kriminalvårdens Transporttjänst kommer att hindras med civil olydnad om de försöker föra ut irakierna från förvaret. Mat och allt annat fungerar i god ordning. Polisen var på plats två gånger under gårdagen, men drog sig sedan tillbaka. Allt är lugnt och kommunikationen med migrationsverkets personal som går ut och in är utan friktion.

Stoppa avvisningarna till Irak! Kontakt: Anja 0705244963 samordnar ett schema så hör av dig till henne om du kan och vill åka dit. Går såklart bra att bara åka dit också. Buss 761 går från Heden och från Korsvägen varje halvtimme.

På deras hemsida finns även deras socialistiska syn på illegala:

Vi arbetar politiskt med att lyfta frågan om asylsökandes och papperslösas rättigheter.
Vi påverkar politiska beslut, bildar opinion och arbetar utåtriktat för en värld utan gränser.
Vi föreläser på skolor och andra platser om papperslösas situation och om vårt arbete.
Vi organiserar manifestationer och är med i kampanjer och nätverk som arbetar för papperslösas rättigheter.
Vi arbetar praktiska med att stödja människor som valt att gömma sig efter att ha fått avslag på sin asylansökan.
Vi stödjer människor som lever gömda med allt från boende och mat till kollektivtrafik-kort och kläder.
Vi följer med till läkare, ordnar skolplatser och bistår gömda med juridisk hjälp. Ibland behöver vi bara finnas där som medmänniska och stöd.
Vi hämtar mat och bröd som blivit över från affärer och bagerier och distribuerar.
Vi anordnar aktiviteter och läger för gömda barn, för att de ska få vara just barn.
Vi agerar genom direkt aktion för att förhindra att människor t.ex. deporteras mot sin vilja.

Jorden tillhör alla. Alla människor har rätt att röra sig fritt och bosätta sig var som helst i världen. Enligt principen "av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov" har vi rätt att med omsorg och respekt ta del av jordens och samhällets resurser på lika villkor.

Nätverket Ingen människa är illegal erkänner inga nationsgränser annat än som politiska konstruktioner som vi saknar både moralisk skyldighet och intresse av att acceptera och upprätthålla. En människa som är född på en plats har inte större rätt till den än någon annan. Detta får inte stanna vid att vara en vision, utan måste efterlevas i praktiken.

Vi erkänner inte någon stats, organisations eller individs rätt att på något sätt begränsa människors rörelser över gränser eller stämpla detta såsom "illegal" migration. Rätten till fri rörlighet är för oss oskiljbar från rätten att delta i samhällslivet under jämlika förhållanden. Tills dess att nationsgränserna har avskaffats arbetar vi därför för att alla människor som befinner sig inom en stats gränser ska ha samma sociala, politiska och ekonomiska rättigheter samt skyldigheter.

Vi motsätter oss alla politiska försök att använda in- och utvandring som en murbräcka för att underminera lönenivåer och sociala skyddsnät inom en stats gränser, exempelvis genom att nyligen invandrade tvingas arbeta i landet under sämre villkor än den övriga befolkningen.

Nätverket Ingen Människa är Illegal hävdar allas rätt och ansvar att aktivt delta i uppbyggnaden av ett rättvist samhälle. Verklig demokrati och radikal förändring kan endast byggas underifrån. Vi organiserar oss därför utomparlamentariskt och strävar efter att fatta beslut och agera utan representantskap samt att arbeta så att ingen i nätverket står över någon annan. Att uppmärksamma och att motarbeta hur olika maktstrukturer baserade på t.ex. kön, klass, sexualitet, etnicitet och funktionalitet samverkar är grundläggande för vårt arbete.

Vi ser oss som en del i den globala rörelse som sedan länge kämpar för frihet, solidaritet och en jämlik fördelning av världens resurser – mot alla former av överhet.

En av vänsterextremisterna

Talesmannen i röd jacka och luva är vänsterextremisten Kristoffer Lundberg, född 1983, aktiv i det socialistiska och trotskistiska partiet Rättvisepartiet Socialisterna sedan 2004. Är ursprungligen från Pietå men bor numera i Göteborg.

Han har medverkat flera gånger i SVT Debatt när man diskuterat illegala, SD mm, där han hetsigt på sin norrländska närmast tuggat fragda. Han har även varit på plats flera gånger för att störa – och förstöra vid torgmöten. Vid dessa störningar har Lundberg i efterhand påstått att det var vanligt folk som demonstrerade mot SD, när det i själva verket var organiserade från extremvänstern. 2007 kom den förre detta kommunpampen i Göteborg, s-politiken Göran Johansson, med förslaget att insmugglade utlänningar skulle utvisas per omgående. Detta slog slint hos Lundberg som drog igång ett protestmöte i centrala city mot detta förslag. ”Rasist” mm haglade mot Göran J. Tre år tidigare, 2004, ockuperade Lundberg tilsammans med andra en vårdcentral i segregerade Hammarkullen. Oklart varför man gjorde det.

//

PI föreslår alla Göteborgare som har möjlighet att ta er till Sagoåsen i Kållered och helt enkelt hindra socialisterna från att hindra polisen, som bara gör sitt jobb. Ta gärna bilder och video på socialisternas illegala jippo och skicka in till oss.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt