söndag 23 januari 2011

Danska polisen utvisar afrikanska droghandlare

DANSK DROGHANDEL Danska tabloidtidningen Ekstrabladet har under senhösten haft videobevakning dygnet runt under en månad på Vesterbro i Köpenhamn. Anledningen är den ständiga kokain / heroin-handeln som pågår öppet medan polisen i sin har inte gjort någonting åt det. De kör bara förbi och tittar och de kriminella vinkar och ler tillbaka. I stadsdelen finns det barnfamiljer och samtidigt grovt kriminella langare och narkomaner som ”skjuter upp” på bakgårdarna och allmänt svinar ner.

Majoriteten narkotikalangare är afrikaner från Guinea Bissau, Nigeria och Gambiasom som kommit in till Danmark illegalt eller på turistvisum som de först fått i Ialien, Portugal och Spanien.

Ekstrabladet fann också anledningen till att polisens manskap inte räcker till. I en polisreform från 2006 drog man ner avdelade narkotikaspanare från 23 man till åtta man, och dessa är fullt upptagna i andra stadsdelar.

Vid ett tillfälle gick det riktigt snett med tidningens bevakning. Journalisterna beslöt sig för att konfrontera langarna och en av fotograferna blir då genast överfallen och misshandlad av en afrikan, senare identifierad som Lamin Mamburay.

Nästa dag är han på deras löpsedel vilket får Lamin Mamburay att ringa upp Ekstrabladet och fräsa åt dem. Han är minsann ingen langare, han har barn, han är inte kriminell osv. Men senare erkänner han i en separat intervju om sin roll som langare.

Ekstrabladets artikelserie gav alla resultat. Polisen beslöt sig för att inleda egen bevakning under januari vilket ledde till 35 gripanden, samtliga afrikaner. De är nu häktade, 28 av dem för handel med kokain och övriga sju har varit i landet illegalt. Efter domarna kommer 32 av dem att utvisas från Danmark och får inte återvända på sex års tid.

Ekstrabladet

Tidigare har tidningen kartlagt och filmat zigenarna från Östeuropa som ägnat sig åt svindel och fejkade spel på Ströget mitt i centrala Köpenhamn. Även där blev man misshandlad och angripen. Polisen tog tag i det, filmade och grep sedan över 50 män som sedermera dömdes till långa straff och många års utvisningar.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt