lördag 8 januari 2011

Polis ber om ursäkt för gripanden under ramadan

KANADA Efter att den kanadensiska polisen genomsökt hemmen, datorer och beslagtagen utrustning tillhörande tre terrormisstänka i slutet av augusti förra året sammankallade dess samhällskontor i Ottawa ett krismöte med den kulturella mångfaldskommittéen för att framföra en ursäkt till lokala muslimer då razzian utförts under ramadan.

“För att demonstrera vårt stöd till våra Muslimska bröder och systrar under RAMADAN kommer ingen mat eller dryck att finnas vid detta viktiga möte. Mötet är endast en timme, så att böner kan utföras och brytandet av fastan under RAMADAN”, skriver korpral Wayne Russett.

Kommittén med Russett i spetsen lade in högsta växeln efter arresteringen av Hiva Mohammad Alizadeh och Misbahuddin Ahmed den 25 augusti 2010. De två männen åtalades tillsammans med Khurram Syed Sher för flera terrorrelaterade brott i en komplott polisen hävdar var ämnad för att lansera en terrorkampanj i Kanada och stödja terrorism utomlands.

Under mötet den 26 augusti, endast en dag efter arresteringarna, bad The Royal Canadian Mounted Police och Ottawapolisen om ursäkt för att razzian ägt rum under ramadan.

Under dagarna efter arresteringarna, och det inledande mötet, höll Russett ytterligare mer än ett dussin möten med muslimska grupper i Ottawa plus besök till moskéer, kulturcentra och deltog vid ett antal måltider för att bryta fastan under ramadan.

Vi har aktivt engagerat oss i de lokala muslimska grupperna och kommer att fortsätta att göra det i ett försök att neutralisera och belysa alla frågor som berör, skriver Russett i ett e-mail till Francois Bidal, befälhavare i RCMP.

Michael Coren hade sin egen åsikt om det hela:

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt