onsdag 12 januari 2011

Polispådrag efter böneritual på busshållplats

NORRKÖPING En man som genomförde någon slags böneritual på en busshållplats vid halv tre-tiden i dag utlöste ett stort polispådrag. Flera polispatruller deltog i sökandet efter den 29-årige mannen.

Mannen observerades av en väktare vid Hageby centrum där han utförde ritualen för att sedan stiga på en buss in mot centrum. Väktaren larmade polisen som tog det hela på stort allvar. Ett flertal polisbussar och en civilbil skickades ut för att söka efter mannen.

- Med tanke på vad som hänt tidigare tog vi det här på allvar, säger länsvakthavande befäl Torbjörn Lindqvist.

Vad Lindqvist syftar på är självmordsbombaren i Stockholm.

En man som stämde in på beskrivningen hittades senare i Hörsalsparken och fick ryggsäcken visiterad. Enligt Lindqvist var det samma man som sågs på busshållplatsen och medger att situationen efter händelserna i Stockholm är problematisk och uppskruvad.

På frågan om man får ställa sig och be på en hållplats eller om det anses misstänkt säger Lindqvist:

- Det är svårt att säga. Vi har ju religionsfrihet och kan ju inte säga att man inte får be. Däremot är det kanske inte så lämpligt alltid och man kanske ska tänka på var man gör det.

- Men det är väldigt tråkigt att behöva inskränka någons rättigheter och i det här fallet att muslimer ska behöva känna sig misstänkliggjorda.

NT

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt