onsdag 19 januari 2011

Murad Mohammed Gustafsson

FRÅGETECKEN Tidigare i dag talade Lars Ohly om en Murad Mohammed Gustafsson under partiledardebatten, som skulle vara kristen och utvisningshotad. Dock uppstår en antal frågetecken kring om han verkligen är kristen.

I ett inslag i TV4 använder en annan utvisningshotad, och påstått kristen, man uttrycket ”wallah” som vanligtvis används av muslimer och betyder ungefär ”jag lovar vid gud”, för att understryka allvarligheten i ett uttryck. Mohammed är heller inget kristet namn.

I en namninsamling som startades den 9 januari för att mannen ska få stanna står följande:

Murad har varit i den turkmenska militären som menig soldat och livvakt åt bla politiker. Han har vid två tillfällen gripits av ”fienden” och blivit fängslad, misshandlad och torterad.  När han försökt ta sig ut ut det militära så har han mött hot från turkmenska sidan och kurdiska. Då han känt sig hotat till livet har han till slut tagit beslutet att fly. Han kom till Sverige den 31/10-06. Verket har beslutat att han ska utvisas/avvisas då de anser att han visst inte lever under så pass stora hot att de skall anses som livshotande. Murad, hans svenska fru Sandra Gustafsson och svärfar Tomas Gustafsson, har tillsammasn överklagat ett flertal ggr och fått avslag. Senast har de sökt ett arbetstillstånd som det såg ut skulle gå igenom och de väntade på svar inom kort. Tyvärr blev han tagen i fredags, den 6te Januari, och skall utvisas den 19 om vi inte kan ändra på beslutet på något sätt.

Sandra och hennes far Tomas Gustafsson startade omedelbart en kampanj för att hjälpa Murad att inte bli utvisad, men det är så lite tid så skriv på och sprid detta så fort och mycket det går!!!!

Ingenting om att han skulle vara kristen, vilket man tycker borde vara en ganska viktig aspekt i det hela.

Inte heller i denna artikel i Svenska dagbladet står något om att han skulle vara kristen. Bara att han är kurd, vilka inte är kristna.

Det förefaller alltså vara en lögn, som Lars Ohly medvetet eller inte, valt att vidarebefodra i den svenska riksdagen då han talar om ”massavvisningarna”, samtidigt som han vägrar beteckna invandringen till Sverige som massinvandring.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt