tisdag 11 januari 2011

Tafsande taxichaufför dömd till fängelse

KULTURBERIKNING Natten till torsdagen den 9 oktober 2008 hade JA och hennes vännina varit ute på krogen på Avenyn i Göteborg och skulle ta en taxi hem från Valand. Hon hade druckit en del alkohol, men var inte berusad. Hon har helt klara minnesbilder av händelserna. De hoppade in i en vit taxibil med taxiskylt som troligen var från Taxi Göteborg.

Efter en kort färd stoppade väninnan bilen och sade till JA att kliva ur då chauffören enligt väninnan var “en äcklig gubbe”. JA hade inte uppfattat detta utan klev åter in i samma bil och bad att få bli körd till sin hemadress. Chauffören körde dock åt ett helt annat håll och började dessutom att tafsa på JA:s bröst och ben.

När hon frågade vart de var på väg sade chauffören att de skulle till ett hotell och “ha roligt” tillsammans. Detta ville självfallet inte JA, men föraren körde så fort så hon kunde inte hoppa av i farten, och dessutom låste han också bilens dörrar så hon inte kunde ta sig ut.

Väl framme vid hotellet tog föraren fram 2000 kronor och erbjöd JA dessa pengar om hon följde med honom upp på ett rum. När hon vägrade blev mannen mycket påstridig och började hårdhänt försöka kyssa JA. För att bli av med honom och få honom att sluta sade hon att de kunde träffas dagen därpå istället och gav honom sitt mobiltelefonnummer. Därefter körde chauffören henne till önskad adress.

Göteborgs Tingsrätt dömer i målet B 781-09 mannen till 8 månaders fängelse för sexuellt ofredande och olaga frihetsberövande.

Taxichauffören, som nekar till hela händelsen, överklagar därefter till Hovrättet för västra Sverige. Där gör man i målet B 2246-10  den 29/12 2010 samma bedömning som tingsrätten och fastställer straffet 8 månaders fängelse för Hasim Mehmeti, född 1972-05-17, svensk medborgare och boendes i Vårgårda.

Domen pdf

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt