fredag 14 januari 2011

Muslimer med tveksamma kopplingar i möte med Ullenhag

ISLAM Vid ett möte mellan integrationsminister Erik Ullenhag (Fp) och inbjudna företrädare för en rad olika muslimska organisationer och föreningar på torsdagen lades förslaget om en handlingsplan för att tackla extremister fram. Ullenhag säger sig vara orolig för att landets omkring 400 000 muslimer ska skuldbeläggas kollektivt efter terrordådet i Stockholm.

Fazeela Zaib från Islamic Relief framhöll efter mötet att en handlingsplan för att hantera extremister behövs och drog paralleller till Sverigedemokraterna – ignorerar man dem så försvinner de. Zaib anser att de muslimska organisationerna haft samma förhållningssätt gentemot extremister.

– Men det sker inte. Man måste se problemen och ta fram en handlingsplan för att tackla dem, säger Zaib.

Ett annat förslag från Zaib är att skapa en organisation som tar hand om de extremister som vill hoppa av.

På plats fanns också Bejzat Becirov från Islamic center i Malmö som bland annat sa att muslimer måste vara mer vaksamma på personer med extremistiska tendenser. Några tecken på en ökad islamofobi efter terrordådet ser han dock inte.

– Vi har levt med det länge i Malmö, säger han.

Däremot säger han sig befara att islamofobin efter 11 september nu i stället hålls vid liv.

Även den omstridda Helena Benaouda fanns med på mötet med Ullenhag. Hon kände inte för att stanna och prata med journalister,  men svarade dock på frågan om hon anser att islamofobin ökat.

– Det kommer säkert att bli så, eller det kanske redan har varit så, sade hon på väg ut.

Islamic Relief

I augusti 2006 publicerades en intressant text på Counterterrorism Blog om Islamic Relief, som påstås syssla med välgörenhet med islamiska värderingar över hela världen.

I CNN:s bevakning av de nuvarande striderna mellan Israel och terrorgruppen Hizbollah har CNN sammanställt en lista över “hjälporganisationer” som bistår civila i “Mellanösternkristen”. En av dessa grupper är Islamic Relief Worldwide (IRW), som enligt uppgift har diskutabla kopplingar till jihadism och nyligen dokumenterade pengainsamlingar kopplade till terrorstämplade Hamas.

IRW är en internationell islamisk hjälporganisation grundad 1984 i Storbritannien av Dr Hany El Banna. 1999 avslöjades det att gruppens huvudkontor i Storbritannien mottog $50 000 från en kanadensisk grupp som det amerikanska finansdepartementet kallade en täckmantel för Osama bin Ladin. Moskvatidningen Obshchaya Gazeta har rapporterat att IRW samlat in och kanaliserat miljontals dollar till tjetjenska rebeller i Ryssland, som har kopplingar till al Qaida.

2004 arrangerade IRW en pengainsamling vid moskén i Birmingham i Storbritannien, vilken historiskt har varit en källa till jihadrekryteringar, inklusive möten med Al-Muhajiroun, en förbjuden islamisk organisation, och rekrytering av självmordsbombare som utförde attacker i Tel Aviv, Israel 2003.

I maj 2006 arresterades Iyaz Ali, en projektkoordinator för IRW Storbritannien, i Israel för att ha bistått Hamas. Bland annat har Ali varit inblandad i pengaöverföringar och bistått Hamas institutioner och grupper, inklusive Al Wafa och Al Tzalah, vilka båda är illegala i Israel.

När Alis förehavanden utreddes hittades komprometterande filer på hans dator som visade på IRW:s band till olagliga Hamastillgångar i Storbritannien och Saudiarabien, fotografier av hakkors, nazister, Osama bin Ladin och Abu Musab al-Zarqawi samt ett flertal foton på militära aktiviteter med Hamas.

"Svenska muslimer får inte skuldbeläggas som grupp"

På torsdagen publicerade Erik Ullenhag en debattartikel i DN som gick ut på det sedvanliga politiskt korrekta tramset.

Den kloka och alltid läsvärda Merit Wager gav svar på tal och sågade Ullenhags alster vid fotknölarna i en egen artikel på Newsmill.

UNT

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt