lördag 29 januari 2011

Lars Vilks mordhotad på nytt av Al-Shaabab


Vilks är beredd…

MORDHOT Lars Vilks får ofta mordhot via epost, sms och telefon. Därför han har ständigt livvaktsskydd. Utanför hans hem finns det tystlåtna män med beväpning och öronsnäckor. Och dessa går en meter bakom Vilks oavsett var han befinner sig på resande fot.

I slutet av november blev Lars Vilks mordhotad av en somalier. Men inte på somaliska utan på "förortssvenska". Han kallar sig för "Abu Zaid" och gör bland annat tecknet att Vilks ska få huvudet avskuret. "Abu Zaid" ingår i det islamistiska och blodtörstiga Al-Shaabab. Läs vår förra post och se även videon med mordhotet.

Nytt mordhot

Nu har Vilks fått nytt hot av en somalier och troligen är det åter ”Abu Zaid”. Vilks blev uppringd där somaliern skrek i luren: Snart, snart, snart. Därefter följde ett sms med samma text, undertecknat al-Shabab. Säpo har tagit del av materialet som skickades till Vilks.

Den mordhotande Amatullah

Den tidigare mordhotande 40-åriga kvinnliga extremistiska islamisten ”Amatullah” från Bosnien och mantalsskriven i Kungsör (2007) åtalades nyligen för nya hot mot Vilks. Då skrev konstnären några rader om detta:

Amatullah är åtalad för hot mot mig, och av allt att döma är det den gamla Amatullah som åtalades för tre år sedan och fälldes. Hon har använt den här bloggen för sprida sina ideologiska ståndpunkter och i ett av hennes inlägg finns en sammanfattning (7 okt 2010), med en inledning från den 5 okt.

"Det va länge sedan men jag har inte glömt dig . Jag har beställt din död och det kommer inshAllah

Du kommer att dö din smutsiga råtta"

"Det blir inte jag som dödar honom utan någon annan .

Det hemska för vilks är inte att bli dödad ( om det bli så ) utan en av de värsta saker vad han kommer att uppleva är när han träffar döds ängel

Sedan straff i graven och slutligen Domedagen

Varken du, vilks eller de andra vet vad ni gör . Man kan göra många dumheter men man bara hånar inte GUD och Hans sändebud .

Om någon Muslim skulle göra likadant han skulle också slaktas

Vidare; det är aktuellt nu om terror hot i era länder men det är ni själva skyldiga för detta.

Ni icke troende började först . Ni bombade våra länder , Irak , Afganistan och med detta började ni krig mot oss Muslimer .

Andra krigsförklarning mot oss är just de karikatyrer av GUDs sändebud , frid och välsingelse över honom .

Hur ska vi försvara oss om inte med bomber ? Vi har inte de avancerade vapen som ni icke troende har ?

Jag ger grön ljus att bomba alla militära mål i Sverige och andra länder men Islam förbjuder att oskyldiga civila skall straffas så att bomba tunnelbanna och bussar är helt fel.

Det är också förbjudet att ta sitt liv så man ska inte spränga sig i luften utan man ska kämpa emot er med de andra medel som man har som tex att spränga i luften NATO bensin tankar.

Ni svenskar måste veta att ni befinner er i öppet krig . Att Afganistan är så långt borta betyder inte att ni ska vara tryga här

Ni började först så låt leken gå vidare"

Vilks.net

PI har ännu inte erhållit domen mot Amatullah.

Jihad Jane erkänner

Den konverterade amerikanska islamisten Colleen R. LaRose, även känd under namnen Jihad Jane och Fatima LaRose och bosatt i Montgomery County i Pennsylvania, misstänks för mordförsök på konstnären Lars Vilks. Hon greps den 16 oktober 2009 efter en resa till England och Irland.

Nu erkänner hon sig skyldig på alla åtalspunkter.

LaRose planerade mordet på Vilks tillsammans med ytterligare sju jihadister. Dessa greps dock på Irland våren 2010: tre algerer, en palestinier, en libyer, en konverterad kroat och ytterligare en amerikanska, Jamie Paulin-Ramirez. Sedan dess har alla förutom två släppts; Algerien Ali Charaf Damache som tros vara ledaren samt libyern Abdul Salam al-Jahani. De båda har suttit häktade snart ett års tid.

Amerikanskan Jamie Paulin-Ramirez som släppts kommer dock att bli åtalad för medhjälp till terorrism.

Redogörelse om LaRose’s förehavanden enligt åtalsdelarna, släppta i början av januari:

20 juni 2008: Colleen LaRose publicerade en kommentar på videosajten Youtube där hon, under användarnamnet Jihad Jane, skrev att hon "desperat vill hjälpa" de lidande muslimerna.

8 december 2008: LaRose har via internet kontakt med en sydasiatisk man, i åtalat kallad CC#1. Mannen skriver att han vill bli en "shahed", martyr.

9 december 2008: LaRose svarar CC#1 att hon också vill bli en martyr.

2 januari 2009: LaRose skriver till en man bosatt i Västeuropa, i åtalet kallad CC#2, att hon vill bli en martyr i Allahs namn.

20 februari 2009: LaRose skriver till CC#1 att hennes utseende tillåter henne "att smälta in", vilket "kan vara ett sätt att lyckas med det mitt hjärta vill".

6 mars 2009: En man från Sydasien, kallad CC#3, skriver till LaRose och frågar om hon kan bjuda in en annan man "att komma hit och tränas".

7 mars 2009: CC#3 skriver till LaRose: "Gift dig med mig inifrån Europa." LaRose svarar att hon går med på att försöka få uppehållstillstånd i Europa och sedan gifta sig med mannen.

10 mars 2009: LaRose skriver till Svenska ambassaden och frågar hur hon ska gå till väga för att få uppehållstillstånd i Sverige.

22 mars 2009: CC#3 skriver till LaRose att hon ska åka till Sverige, hitta den man som i åtalet beskrivs som "en svensk", och döda honom. LaRose svarar: "Det ska bli mitt mål tills jag lyckas eller dör." Hon skriver också att det är bra att hon kan smälta in i Sverige. CC#3 svarar att svensken ska dödas "på ett sätt som skrämmer alla icke troende".

17 juli 2009: LaRose utfrågas av FBI men nekar till att vare sig ha agerat på terroristsajter, försökt samla in pengar till terrorism eller att ha brukat användarnamnet Jihad Jane.

21 augusti 2009: LaRose skriver till CC#1: "Jag kommer vara borta i några dagar… sen ska jag sätta i gång med viktiga saker."

23 augusti 2009: LaRose avlägsnar hårddisken från sin hemmadator och reser till Europa, för att leva och träna med jihadister. Vilket europeiskt land som var resmålet anges inte i åtalet. Med sig tar hon ett stulet amerikanskt pass, tillhörigt "KG" (läs: hennes fästman Kurt Gorman), som hon avser att överlämna till sina "bröder".

3 september 2009: LaRose söker på internet efter svensken.

8 september 2009: LaRose går med i svenskens internetcommunity och blir "medborgare" i hans "konstnärsenklav" i Sverige.

25 september 2009: CC#1 skriver till LaRose att "bröderna är redo" och ber henne skicka pengar till Somalia.

28 september 2009: LaRose svarar CC#1 att hon ska "säga till alla som frågar om pengarna att anledningen att jag skickar pengar dit är en syster, med andra ord kommer jag att ljuga för de icke troende djuren".

30 september 2009: LaRose skriver till CC#3 att det är "en ära och ett nöje" att dö eller döda för honom. Hon skriver också: "Endast döden kan stoppa mig när jag är så här nära målet!"

12 oktober 2009: CC#3 skriver till LaRose och ber henne berätta om CC#2 och "dokumenten".

Den 16 oktober 2009 grips Colleen LaRose på flygplatsen i Philadelphia i USA-delstaten Pennsylvania.

CC#1: Man från Sydasien.

CC#2: Man bosatt i Västeuropa.

CC#3: Man från Sydasien som LaRose går med på att gifta sig med.

Svensk: Konstnären Lars Vilks.

Reuters
Philly.com
Online

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt