torsdag 13 januari 2011

Avvisade hungerstrejkar på Sagåsens förvar

KÅLLERED På Migrationsverkets svängdörrsförvar Sagåsen i Kållered hungerstrejkar nu 15 personer i protest mot att de skall avvisas från Sverige då de trots de absurt generösa svenska reglerna för uppehållstillstånd helt saknar skäl för att erhålla detta. Sagåsen är annars känt för att vara det förvar i Sverige där de flesta rymningar av avvisade sker, något som fått polisen att misstänka infiltration av våldsvänsterfascistiska element bland personalen.

De 15 hungerstrejkande är irakier, palestinier, libyer, tunisier, somalier och ryssar som protesterar mot en avvisning från Sverige, planerad att ske onsdagen den 19 januari. Protesten inleddes på onsdagskvällen, och bakom ligger organisationerna Irakiska Asylkommittén, Ingen Människa Är Illegal-Göteborg och Aktion Mot Deportation-Göteborg, samtliga tättbefolkade av vänsterextremister och andra lagtrotsare.

En av dem som blivit kontaktad i samband med aktionen är prästen Lars Nord från Göteborgs stift. Enligt honom är ett av de största problemen med svensk asylpolitik att man hela tiden utgår från att asylsökande ljuger, något som inte minst Migrationsverkets personal har mycket stor vana vid.

När vi tar emot människor utgår personalen ifrån att folk inte talar sanning. Om man istället utgår från att de talar sanning skulle andra beslut fattas, tror Lars Nord.

Alla länder i Europa utom Sverige, Danmark, Norge, England har stoppat avvisningar till Irak. Röda korset, FARR, Sveriges Kristna Råd och flera andra organisationer kräver att Sverige stoppar alla avvisningar till Irak tills Europadomstolen för Mänskliga Rättigheter hunnit ta ställning till säkerhetsläget i landet. Viktigt att känna till är dock, vilket inte nämns i GP:s artikel, att Europadomstolen inte har något som helst mandat att åsidosatta lagstiftningen i andra länder.

Dessutom kallar GP dessa hungerstejkande för “avvisningshotade”, vilket är helt fel. De hotas inte av avvisning, de skall avvisas då alla instanser funnit att de inte har skäl nog för uppehållstillstånd och beslut på detta finnes.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt