lördag 15 januari 2011

Fyra av fem britter vill minska invandringen

STORBRITANNIEN Enligt en stor undersökning av den brittiska regeringen anser fyra av fem britter att invandringen till landet är för stor och vill se en halvering av inflödet. Mer än halva befolkningen vill se antalet människor som kommer till landet för att bosätta sig där reducerat ordentligt. Sammantaget visar undersökningen på ett överväldigande och ökande krav från allmänheten på en minskning av invandringen.

Slutsatsen av undersökningen är att invandringsfrågan, som spelade en central roll i förra årets val, inte har försvunnit från dagordningen bland folket och lär leda till frustration om koalitionen inte håller sina löften.

Ministrar har lovat att få ner nettoinvandringen till 1990-talets nivåer på under 100 000 per år, jämfört med 215 000 under 2010.

Undersökningen, The Communities Department Citizenship Survey, är ett projekt som lanserades redan när Tony Blair satt vid makten och mäter den sociala sammanhållningen i samhället.

Resultaten är anmärkningsvärda eftersom det sågs till att etniska minoriteter, däribland muslimer, var representerade bland de som tillfrågades, vilka bestod av 10 000 britter, 5 000 ur etniska minoriteter samt 1 200 muslimer.

Hela 78 procent vill se en åtstramning av invandringen. 24 procent vill se en något minskad invandring medan 54 procent vill att inflödet minskas rejält. Mindre än en av fem, 19 procent, anser att status quo bör upprätthållas och endast tre av hundra vill se en ökning.

Dock fann man inga belägg för att människor känner att deras lokala områden blir mer oroliga och uppdelade. 85 procent anser att deras grannskap var ”sammanhållet” och en plats där människor med olika bakgrund kommer bra överens.

Sir Andrew Green från tankesmedjan Migrationwatch säger att siffrorna är en klar indikation på att invandringen, trots de finansiella problemen i landet, alltjämt är en viktig fråga för allmänheten. Koalitionsregeringen, och i synnerhet liberaldemokraterna, skulle göra klokt i att ha det i åtanke, säger han.

I april kommer regeringen sätta ett tak på antalet visum utfärdade till arbetskraftsinvandrare utan specialistkompetens som kommer från länder utanför EU. Till 2012 ska den siffran ligga på 21 700 per år, vilken är en minskning med en femtedel. Man diskuterar även hur man ska skära ner på antalet visum utfärdade till studenter.

Daily Mail
PI

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt