måndag 17 januari 2011

Exotisk utomhusfest på Rosengård

MALMÖ Efter ytterligare en bilbrand, som blivit något av stadsdelens signum, i närheten av bensinstationen på Rosengård fortsatte det att vara oroligt. Både polis och brandkår hade kallats till platsen och fyrverkerier avfyrats. En vanlig kväll i Sveriges mest berikade stad med andra ord.

Marie Keismar på Skånepolisen säger till Sydsvenskan att dom inte vet exakt vad som ligger bakom oroligheterna, men att det uttryckligen var riktat mot dem är klart.

– Vi blev aldrig attackerade men någon magkänsla gjorde att den första släckbilen från Jägersro bad om polisassistans, det var ju helt rätt beslut, säger räddningstjänsten inre befäl Mats Nilsson.

Enligt Nilsson kan anledningen till att brandkåren ville ha polisassistans vara en utryckning som skedde under natten mot lördag till en källarbrand. Samma personal var då ute och kunde få en känsla för hur läget på stan var.

Larmet kom vid tio i tio på söndagskvällen och strax efter halv elva var branden under kontroll. Ingen brandbil ska ha attackerats.

Polisen däremot, som larmades vid tio, möttes vid ankomst till platsen av ett ungdomsgäng som kastade sten och sköt raketer på dem. Vid elva hade polisen ännu inte omhändertagit någon.

– Den första patrullen kallade på förstärkning och när de kom fram så backade ungdomarna tillbaka, säger Marie Keismar.

Enligt Keismar har polisen fått uppgifter som tyder på att attackerna är riktade mot just dom. En anlagd brand vid en lastbil hann festdeltagarna med också, vilken polisen kunde släcka med en liten handbrandsläckare.

SDS

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt