söndag 5 juni 2011

Vänsterpartist: Inga moderater förtjänar nåt annat än bly

BITTER TWITTER Simon Fors, 31 år, presenterar sig ”hårdrockare, socialist, feminist, yrkeschaufför/industriarbetare, kommun- och landstingspolitiker”. Han sitter som ledamot för Vänsterpartiet i Pajala kommunfullmäktige och landstings-fullmäktige. I landstinget toppade han partiets valsedel i östra valkretsen och fick också flest personkryss.

Även aktiv inom Hyresgästföreningen, Pajala Folketshusförening och Tornedalsteatern.

Birger Lahti, gruppledare för Vänsterpartiet i Pajala, säger:

- Uttalandet hör inte hemma i en debatt år 2011.

- Det är olyckligt, givetvis, men Simon Fors får stå för sina egna ord och jag ska ta upp detta med honom.

Vad säger du om att en representant för det högsta beslutande

organet i kommunen uttalar sig så?

- Jag tycker att det är olämpligt, jag tycker inte att en folkvald ska uttrycka sig så. Jag tycker inte att meningen hör hemma i en debatt år 2011. Inte i Sverige och inte någon annanstans heller, säger Birger Lahti.

Tror du att detta skadar Vänsterpartiet?

- Visst kan det göra det, men som sagt, vi tar avstånd från uttalandet, säger Birger Lahti.

NSD

Vänsterextrem kompis

Fors Twitter, där han även kuttrar med Johan Persson, den före detta ordföranden för Vänsterpartiet Uppsala, som varit högaktuell med sitt tidigare twittrande om dagens SDU-demonstration: ”Hoppas att alla som är där ser till att göra kaoz med dem.”

Persson fick kalla fötter när Sveriges radio ringde upp honom och påstod:

– Det första inlägget om att ”göra kaoz med dem” är en referens till en internetvideo. SD har tolkat det som att jag vill man ska begå våldsamheter vilket jag absolut inte menar, utan vad jag menar är att man ska störa och överrösta dem. Den andra referensen är till en sångtext, men jag menar absolut inte att man ska skjuta dem. Jag trodde ingen skulle ta det här bokstavligt, säger han.

Nej han har ju aldrig varit för våld eller dylikt. Men här står han på trappan framför stadshuset i Norrköping 2007 och agiterar inför polarna AFA-ligister, vid tidskod 00:01:15.

Tämligen löjeväckande med vänsterns stupida debattartikel idag i UNT, där de beskyller SD för påhittet ”rasistiskt våld” sett till ovan uttalanden och kopplingar.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt