torsdag 30 juni 2011

Rånad på tåg misshandlad av nytt gäng

MISSHANDEL Dramat utspelade sig den den 31 december 2010 i Lerums kommun. Rogge kallar vi killen. Först blev han rånad på tåget och därefter misshandlad av ett nytt gäng vid perrongen. Anledningen var det han nyss skrikit efter rånarna.

Rogge och några kompisar satt från början på tåget mellan Alingsås och Göteborg De skulle till Lerum. Under resan blev de påhoppade av två personer med afrikanskt ursprung. De blev rånade och mordhotade. De ringde polisen och han gick av tåget i Floda för att möta polisen där. När han gått av tåget såg han att en av dem som hade hoppat på honom och hans kompisar glodde på honom inifrån tåget. Han skrek därför "Vad glor du på, jävla neger" till honom. Han gick sedan på perrongen i riktning mot centrum för att möta polisen. Han såg sin kusin på den andra perrongen. Kusinen frågade/skrek hur kvällen hade varit.

Rogger, som är berusad och förbannad efter rånet, skriker tillbaka: "Kanon, förutom negrerna på tåget".

Han tänkte inte på om någon annan hörde det och han såg ingen annan. Sedan gick han ner för trappan för att gå under spåren och upp på nästa perrong. När han var i tunneln på väg uppför trappan till perrongen fick han ett slag i ansiktet. Det träffade över näsan och kinden och dök i backen. Han fick slag och sparkar när han låg ner. Det var minst tio sparkar. En spark träffade hårt i ansiktet. De andra sparkarna kändes inte lika mycket. Han fick också slag i ansiktet, men han vet inte hur många.

Han ropade på kusinen och misshandeln av Rogge avtog när denne kom fram. Dock blev även kusinen misshandlad av delar av gänget. Efter misshandeln svimmade Rogge av. Efteråt hade han problem med käken. Han kunde inte öppna munnen. Han hade svårt att sova och att andas och var borta från skolan.

Gärningsmännen grips snabbt, dels för att polisen redan var på väg till rånärendet, dels för att kusinen kände igen merparten i gänget. Gänget berättade under rättegången att de hört Rogge på avstånd skrika ”negerjävel” eller liknande på perrongen. Eftersom en del i gänget var just afrikaner blev man vansinniga. En efter en anslöt gänget i tunneln där misshandeln inleddes. I förra veckan kom domen.

Alingsås tingsrätt dömde

  • Jonatan Aasberg Pipirs, född 1992, för misshandel till villkorlig dom med samhällstjänst 140 timmar. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle fängelse 5 månader ha dömts ut.
  • Ali Reza Baiat, född 1992, för misshandel till skyddstillsyn med samhällstjänst 100 timmar. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle fängelse 4 månader ha dömts ut.
  • Sanel Halalkic, född 1992, för misshandel till villkorlig dom med samhällstjänst 120 timmar. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle fängelse 4 månader ha dömts ut.
  • Matheus Ulbrich, född 1991, för misshandel till skyddstillsyn med samhällstjänst 120 timmar. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle fängelse 5 månader ha dömts ut.
  • Armin Sacic, född 1993, för misshandel till ungdomstjänst 40 timmar. Grov misshandel alternativt medhälp till grov misshandel ogillas.

De ska solidariskt utge 21 000 kronor i skadestånd till Rogge. Kusinen får 5000 kronor.

  • Mustafa Ali Al Ramadani, född 1993 och medborgare i Irak, för narkotikabrott till ungdomsvård. Grov misshandel alternativt medhjälp till grov misshandel ogillas.
  • Isaac Mukuka, född 1993, frias.

Samtliga utom Mustafa är ostraffade sedan tidigare.

Domstol

Alingssås tingsrätt, mål nr B 34-11

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt