tisdag 7 juni 2011

Insändare: Vad är det för fel på er som styr landet?

INSÄNDARE ”Är det okej med storbandsjazz av amerikanska tonsättare eller bluesmusik om man vill ha ett helsvenskt program? Varför är det ingen som protesterar mot att det ska framföras musik av Cornelis Vreeswijk? Han var ju född i Holland”.säger Odd Westby på Sandvikens kommun, men vem är egentligen mer svensk än Vreeswijk?

Hur många afrikanska musiker skriver låtar om, och kan mer om Bellmans 1700-tals Stockholm än vad gemene svensk kan? Hur många kurdiska låtar finns det om urmakaren Fredman, musikern Movitz, den prostituerade Ulla Winblad, Fredrik Åkare, eller Polaren Pär? Hur många somaliska dansgrupper utövar västerländsk könsmixad närkontaksdans? (Om det ens finns någon somalisk dans som inte utrotas genom barbariska hududstraff). Och allra viktigast; hur många politiska instanser, och miljontals skattekronor, behövde varje år lobba för och spenderas på att tvinga svenskarna att omfamna t.ex. Cornelis?

Odds uttalande är förstås inte udda på den svenska scenen, men det är ändå ett sådant makalöst absurt uttalande, och utslag av kulturnihilism och värderelativism – att man knappt tror att det är sant.

Varför inte vända på det? För om det faktum att Cornelis kom till Sverige som 12-åring, gör så att all utländsk musik numer är svensk, då måste det ju logiskt sätt samtidigt innebära; att svensk musik också är utländsk (inte bara komma från utlandet som PK brukar framhärda). Så, varför inte bara spela t.ex. Christer Sjögren i så fall, hans band använder ju ändå den ‘arabiska gitarren’, har hämtat mycket inspiration från ‘smältdegeln’ på andra sidan Atlanten osv.

Eller gör dom skillnad på utländsk musik – och utländsk musik, utländsk kultur – och annan utländsk kultur? Nej, vad kommunens informationschef antyder är att svenskarna bara sätter sig på spjärn nu, för att det råkar handla om ”färgad kultur” – medan det ”såklart går bra med vit holländsk kultur”, eller ”amerikansk” dito.

Men då kan vi väl säga det samma om araber som protsterar mot det västerländska och svenska samhället, och våra kulturer? Jag menar, varför klagar dom inte över religionsfriheten dom lever gott under i västvärlden? Den kommer ju inte från arabärlden. Varför protesterar dom inte över dom generösa socialförsäkringsystemen här? Dessa är ju svenska. Och varför förargas dom inte över demokratin dom utnyttjar? Den kommer ju från Grekland.

Ja, det enda logiska kan ju vara att dom bara är rasister mot oss västerlänningar! Så därför bör staten och kommunerna hädanefter satsa mängder med resurser på att varje år tvinga på nysvenskarna vit västerländsk kultur, och då speciellt på deras egna högtider. Så nu måste det vara slutflörtat med t.ex. Eid och Ramadan osv. För nu skall muslimerna tvingas utföra blot, ta på sig tomtehattar, dansa små grodorna osv. Och aldrig så mycket som just på deras egna högtider!

Ja, moskéernas skall pyntas med kors, muslimska friskolor ska regnbågscertifieras, grisköttet skall ta över bespisningen, och bildlektionernas skall fokusera på krokimålning och muhammedteckningar. Alla dessa västerländska och svenska fenomen präglar ju ändå muslimers värld mer och mer för varje år.

Ja det är ju så världen ser ut, inte minst här i väst (där vi ändå bor).

/Upprörd invandrare av andra generationen

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt