torsdag 16 juni 2011

Barnskötare insvept i niqab på Oslos gator

NIQAB En norrman fångade ovanstående bild ganska nyligen på Karl Johann i centrala Oslo. En barnskötare lotsar ett gäng muslimska dagisbarn över gatan. Bilden är publicerad av norska Human Rights Service, som frågar ut politiker vad de anser.

Man kan ta en direkt jämförelse med debatten kring extrema Alia Khalifa, som stoppades från utbildningen till barnskötare och sedan DO-anmälde Tensta Vuxengymnasium. En av konsekvenserna kring den debatten var entledigandet av hårt kritiserade Katri Linna, dåvarande generaldirektören för DO. En av anledningarna var just det utdragna beslutet om Alia Khalifa. Slutligen kom beskedet att det var fritt fram att plugga till barnskötare, insvept i niqab. Allt annat var diskriminerande. Skolverket analyserade sedan beslutet.

Debatten om niqab: Duell i Aktuellt-studion

Angående norska Human Rights Service. PI uppmärksammade tidigare ett omslag till en handbok av norska Vägverket . På bilden syntes ett gäng norrbaggar där en av dem var iförd niqab. Posten hittade sin väg till HRS, som i sin tur reagerade och pressade Vägverket och politiker om tilltaget. Till sist blev Vägverket nervösa och ersatte bilden.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt