lördag 25 juni 2011

David Baas krigsrubricerar åter igen

KRIGSRUBRIKER David Baas på Expressen, tidigare medarbetare på Expo, rabiat SD-hatare och ökänd i riksdagens korridorer för att irra omkring i jakt på nästa stora ”scoop”, basunerar i dag ut att medlemmarna ”överger” Sverigedemokraterna. Vad han dock ”glömmer” att nämna är att SD:s ungdomsförbund, SDU, ökar näst mest enligt en undersökning av SVT nyligen.

Vi har vant oss vid upplägget med de stora krigsrubrikerna; antingen handlar det om att SD ”överges” av väljarna då det inte gått fullt så bra i en opinionsmätning eller, som i det här fallet, de förlorat några medlemmar. Men när Sverigedemokratisk ungdom visade sig öka näst mest av alla ungdomsförbund var det tyst från Baas håll. Samma sak då SD gång på gång slår rekord i diverse opinionsmätningar.

Under 2010 var situationen lik den för ungdomsförbunden i dag – Miljöpartiet hade störst tillströmning av medlemmar med SD på andra plats. Ökningen för SD var dramatisk, 43 procent vilket innebar totalt 6 000 medlemmar. 2 000 av dessa har i år dock inte förnyat sitt medlemskap, något som till stor del attribueras det register som i september lades ut på nätet över medlemmar och personer som beställt information från partiet.

Enligt kutym får också Marie Demker säga sitt:

- Det är säkert så att man mobiliserade starkt inför valet. Vi vet att det politiska intresset och engagemanget sjunker mellan valen. SD kan dessutom antas ha flyktigare medlemmar, det vill säga att många medlemmar går med men samtidigt försvinner många snabbt.
- Vi vet att den typen av partier som mobiliserar primärt på ett missnöje med andra partier har svårare med det långsiktigare engagemanget, säger Demker.

Expressen

SDU ökar näst mest

Tidigare i juni presenterade SVT en undersökning över ungdomsförbundens medlemsantal, där visade det sig att Sverigedemokratisk ungdom, SDU, ökade näst mest.

Relaterat

"Åkesson (SD) anställer flickvän" – Expressen slår slag i luften

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt