fredag 10 juni 2011

Storbedragerska dömd till 25 års fängelse

ETIOPIEN 30-åriga Ingela Jansson, en av Sveriges värsta bedragare någonsin, har dömts till 25 års fängelse för människosmuggling och bedrägerier. I Sverige är hon sedan tidigare efterlyst för miljonbedrägerier. Även en 35-årig svensk (?) man dömdes till 23 års fängelse.

Domen förkunnades i mitten av maj och har överklagats. I Sverige misstänks hon för miljonbedrägerier och är häktad i sin frånvaro sedan 2007. 2006 åtalades hon i Stockholm för diverse bedrägerier till två och ett halvt års fängelse. Hon sägs ha bluffat till sig miljoner i form av bilar, lån, hotellnätter och kontanter med sin charm. Hon ska även ha lurat Försäkringskassan på drygt 100 000 kronor i underhållsstöd.

När domen skulle falla hade hon avvikit och i januari 2010 greps hon i Etiopien, där hon förefaller ha drivit ett eget företag, Ingi Marketing and Trading.

We export roses to all the world, we can deliver directly from the farm and arrange the transportation directly to You or FOB.
Do You need Roses, we have all kind of types and have the best prices and high quality flower.
You are as an buyer welcome at any time to contact us.

Det var 2003 som hennes brottsliga verksamheter uppdagades då hon åtalades för bedrägeri efter att ha leasat bilar i sin pojkväns namn och sedan sålt dem på svarta marknaden. För att få ett  mildare straff vittnade hon under rättegången mot den så kallade Naserligan och gavs polisskydd och en ny identitet.

Expressen

Relaterat

Svensk kvinna gripen i Etiopien – gammelmedia hänger ut

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt