måndag 27 juni 2011

Muslimer kritiserar arabisk modersmålsundervisning

ISLAMISERINGEN Den muslimska kvinnoföreningen Shahrazad i Karlstad kritiserar undervisningen i arabiska för att vara dålig i Karlstads skolor. Maha Salim och Neran Hamza tillhör föreningen menar att lärarnas kompetens inte räcker till och kräver nu att kommunen kvalitetssäkrar den enligt deras medborgarförslag. Lärarna kan inte prata flytande arabiska än mindre undervisa i det, enligt muslimerna.

– Många (föräldrar, anm PI) hör av sig till mig och tar upp de här problemen, säger Neran Hamza, föreningens ordförande.

– Barnen kan inte läsa på arabiska, säger trebarnsmamman Maha Salim.

– Flera av lärarna pratar kurdiska. Men det är stor skillnad mellan arabiska och kurdiska, även om svenskar kanske inte hör skillnaden, säger Maha Salim.

– Vi vill att kommunen kontrollerar lärarna, att de gör tester och intervjuer med dem. Och vi vill följa intervjuerna, säger Neran Hamza. Kunskaper i arabiska är viktiga, inte minst för att barnen ska kunna kommunicera med släktingar i hemlandet, tycker hon.

– En mamma sade till mig att hennes två söner har haft lektioner i arabiska i många år, men när de reste till Irak för att besöka släktingar förstod de ingenting. Och en pappa berättade att hans son efter lektioner i fyra år bara kan 20 ord på arabiska.

NWT

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt