måndag 20 juni 2011

Flyktingar på semester fast på Landvetter

FLYGMISS 180 stycken ”flyktingar” på väg till landet de ”flydde” ifrån är fast på Landvetter då flyget ställdes in. Nu gråter media över att de tvingas övernatta på flygplatsen utan mat, vatten och filtar i stället för att glädjas med dem över det faktum att Irak nu uppenbarligen är säkert att återvända till igen.

Representanter från flygbolaget Viking Hellas har gått under jorden och kan inte fås tag i. Även luftfartsmyndigheten står svarslösa inför ”flyktingarna” som var på väg till Erbil i Irak. Den enda informationen som getts är att planet gått sönder men någon ny avgångstid finns inte.

- Här finns många barn, flera passagerare har kommit till Landvetter från Norge, Tyskland och andra platser i Sverige. Ingen talar om vad som händer eller när vi kan komma i väg, säger Nesma Maruwge.

Planet skulle gått vid 20-tiden på lördagen men efter att alla satt sig ombord rullade planet tio meter för att sedan stanna. Omkring midnatt var de tillbaka i terminalen igen. Bänkar fick användas som sängar.

- Det var kallt men det gick bra, vi hade handdukar som vi kunde lägga under och ovanpå. Men vad ska hända nu, vi får inget veta, säger en förtvivlad fyrabarnsmamma från Oslo.

På söndagen fick de varsin kupong till frukost. Senaste beskedet är att reservdelar är på väg och att flyget skulle vara startklart klockan 1.

GP

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt