onsdag 29 juni 2011

Utlänning rånar åldringar på guldsmycken

ÅLDRINGSRÅNARE En utländsk åldringsrånare härjar just nu i Stockholmsområdet. Hans offer är män och kvinnor över 65 år där han rycker av deras armband och halsband. Hittills har ett tiotal åldringar rånats och flera har fått söka sjukhusvård. Polisen går nu ut med ett signalement via media, som återger för en gång skull:

Gärningsmannen är i 20 till 25-årsåldern, cirka 170 centimeter lång, kort svart hår och av utländsk härkomst. Mannen talar svenska utan brytning och har ett välvårdat utseeende.

Polisens händelserapport:

2011-06-28 17:23, Rån övrigt, Stockholm
Anna Sandströms gata (i närheten av Fruängen T-bana, Långbro)

Polis är på väg fram till platsen med anledning av att en kvinna blivit utsatt för ett personrån. En kvinna gåendes med rollator har blivit frånryckt sitt armband och blöder sedan från armen. Gärningsmannen lämnade platsen springandes mot Ellen keys Gata.

PI vet inte men sannolikt handlar det om samma person:

2011-06-28 16:09, Rån övrigt, Stockholm
Kristinehovsgatan, Södermalm

Polis är på väg fram till adressen med anledning av att en kvinna har blivit utsatt för ett rån. Kvinnan har blivit nedknuffad i en hiss och därefter har gärningsmannen tillgripit halsband som kvinnan hade runt halsen. Gärningsmannen lämnade sedan platsen till fots.

Gärningsmannens bits av sitt offer:

2011-06-28 15:00, Rån, försök, Stockholm
Vartoftagatan, Södermalm

En kvinna har blivit utsatt för en försök till personrån. Gärningsmannen har försökt att rycka en halskedja från kvinnan men misslyckats. Kvinnan bet gärningsmannen i ena handen som då försvann från platsen.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt