torsdag 9 juni 2011

Iranskt brödrapar dömda för frihetsberövande

KIDNAPPNING Den ene brodern står som ägare till KebabHouse och Carl Krooksgatans Restaurang i Helsingborg. Förutom livet som kebabgrillare har han och brodern ägnat sig åt frihetsberövande av exflickvännen till kebabgrillaren.

Bröderna förde bort exflickvännen samma dag hon skulle åka till Australien. De körde runt med henne i en bil i väntan på att kvinnans föräldrar lämnade över hennes pass och visum till brödernas pappa, som sedan rev sönder alla handlingar. Den kebabgrillande expojkvännen mordhotade även kvinnan och hennes föräldrar. Om de inte gjorde som han sa skulle han köra ihjäl föräldrarna.

Helsingborgs tingsrätt dömde

  • Expojkvännen Amir Hossein Naderi Zamani, född 1976 och mantalsskriven i Fleinge, för olaga frihetsberövande och olaga hot till fängelse 1 år 2 månader. Han förekommer under nio avsnitt i belastningsregistret bland annat för misshandel.
  • Brodern Ahmad Naderi Zamani, född 1985 och mantalsskriven i Ödåkra, för olaga frihetsberövande till villkorlig dom med samhällstjänst 150 timmar Han förekommer under fem avsnitt i belastningsregistret.

Bröderna ska solidariskt utge skadestånd om 33 000 kronor till kvinnan medan Amir Hossein Naderi Zamani ska utge 5 000 vardera till kvinnan och hennes pappa för det olaga hotet.

Målet har nu varit uppe i Hovrätten, som fastställer tingsrättens dom utan ändringar.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt