tisdag 28 juni 2011

Problemen i Södertälje värre än befarat

DET NYA SVERIGE Södertälje och gängen som styr staden har varit ett återkommande ämne. Det har bland annat rapporterats om att kommunens tjänstemän inte vågar besöka vissa platser i staden utan poliseskort och skottsäker väst. Nu berättar länspolismästare Carin Götblad att det kommer ta tid att bli av med de kriminella gängen då den organiserade brottsligheten har slagit rot i Södertälje på ett sätt som saknar motstycke i Sverige.

Vad som gör situationen i just Södertälje så extra illa är att den organiserade brottsligheten tagit sig långt in i samhället. Hittills har polisen inte lyckats komma åt personerna längst upp i de maffialiknande gängen.

- Det är väldigt svårt att komma åt personerna på de högre nivåerna. Vi kan se i Södertälje att människor är rädda, man är rädd för repressalier om man berättar för polisen, säger länspolismästare Carin Götblad.

Polisen har satsat stora extraresurser på att rensa upp i Södertälje och räknar med att det är något som kommer att hålla i sig under lång tid framöver.

SVT

Relaterat

Kommunala tjänstemän måste ha polisskydd
Ny typ av unga kriminella i Södertälje
Södertäljemaffian nolltaxerar men lever lyxliv
97% av Södertäljes politiker ser kriminella gäng som stort problem
Södertäljemaffian intimt lierade med fotbollsklubben Syrianska FC
"Svenska maffian styr i Södertälje"
Kriminella gäng i Södertälje påverkar hela samhället
Storsatsning mot kriminella gäng i Södertälje
Makten, Maffian och Moderaterna

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt