söndag 26 juni 2011

Två män dömda för många personrån

RÅNARE ”Rasistsajten” PI tar upp ännu ett rättsfall – som ironiskt nog handlar om en svensk och en dansk rånare.

Männen, 23 och 26 år, åtalades i maj för elva systematiska personrån i Lund. Duon påbörjade sin rånturné den 27 november 2010 på Gyllenkroks allé i Lund och avslutade den 7 mars 2011. Männen agerade i princip på samma sätt varje gång. De frågade efter mobiltelefonen och bankkort som de sedan tillgrep under vapenhot, vilket var en soft air gun.

Därefter tvingade man sina offer att uppge pinkoden. Männen låtsades ringa för att kolla koden och sa sedan att koden inte stämde. Sedan slog männen sina rånoffer för att försäkra sig om att de fått rätt kod. Duon försvann sedan på en moped för att plocka ut pengarna i sina hemstäder, Helsinborg och Landskrona. Männen kom över minst 44 539 kronor genom rånoffrens kontokort. Men även mobiltelefoner och ytterkläder.

Polisen avslöjade de båda männen genom att spåra samtalen från de mobiltelefoner som stulits vid rånen. På det viset kunde 23-åringen gripas på sin arbetsplats i början av mars. Genom bilder från övervakningskameror vid bankautomater, de registrerade telefonkontakter de båda hade med varandra och 23-åringens uppgifter vid polisförhören greps några veckor senare även 26-åringen.

Åtalet gällde även fem fall för bedrägeri och i ett för grov stöld efter ett villainbrott där de fick med sig smycken för cirka 40 000 kronor.

Lunds tingsrätt dömde

  • Robin Lund, 1988, för rån och bedrägeri till fängelse 4 år. Han är skriven i Helsingborg.

Deldom, mål nr B 1415-11

Hans rånkollega får sin påföljd framöver då han först ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning:

  • Henry Stanislaw Jensen, född 1985 och medborgare i Danmark. Skriven i Landskrona.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt