torsdag 16 juni 2011

Mordförsök Polisen misstänker, vittnen vet

MORDFÖRSÖK En företagare i Finspång utsattes fredagen den 10 juni vid 23-tiden för ett mordförsök. Mannen, som är i 50-års åldern, upptäckte på dagen ett par män som strök omkring utanför stängslet. Företaget har också sedan en tid utsatts för mindre stölder.

Under kvällen företagaren bestämde sig för att göra en kontroll på området med en kamrat, och stötte då på två män som vid konfrontation hotade honom. När han sedan skulle kontrollera en kvarlämnad väska i ett skogsparti blir han knivskuren i magtrakten. Enligt uppgift ska förövaren först knivstuckit mannen för att sedan dra kniven genom magen, med andra ord sprättat upp honom. Förövaren har inte känt sig pressad eller trängd utan har helt kallt stuckit in kniven och tagit sin tid för att utföra den här handlingen.

Kamraten som befann sig i närheten kunde larma polis och ambulans som snabbt kom till platsen, något som förmodligen räddade mannens liv. En tredje person lär även ha flytt från platsen på cykel och vid skrivande stund finns ingen information om hans inblandning. Cykeln ska dock vara beslagtagen av polis.

Idag har det snart passerat fem dagar sedan företagaren blev knivstucken och polisen har spenderat mycket tid på att förhöra anhöriga, nu pratar vi timmar, om deras förehavanden. Det finns även vittnen som polisen spenderar sin tid med istället för att gripa någon.

Gripa någon, bara så där, frågar sig PI?

För det är nu som silkeshandskarna kommer in i bilden. Enligt uppgifter handlar det om zigenare från Serbien. Flertalet personer säger sig kunna peka ut gärningsmännen. Vidare ska det även finnas DNA och fingeravtryck säkrade. Men ingenting händer. Polisen fortsätter att spendera sin tid med vittnen och anhöriga som känner en stor frustration i situationen.

Mannen befinner sig på intensivvårdsavdelningen, och hans tillstånd ska vara allvarligt men stabilt.

NT 11/6
NT 12/6
NT 12/6
NT 13/6

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt