torsdag 9 juni 2011

Lokala politiker sitter på kapade SD-mandat

MANDAT Vid kommunalvalet i Staffanstorp 19 september 2010 fick SD 717 röster, vilket gav 2 mandat i fullmäktige. Men SD hade ingen skyddad vallista eller förtrycka sedlar vilket tillät väljarna att skriva sina egna förslag. Marcus Engdahl (SD) fick flest röster och erbjöds det första mandatet. Men när man sedan skulle tillsätta det andra mandatet visade sig att två andra var uppsatta som kandidater: Leif Widmark, ordförande i Staffanstorpspartiet och Stefan Möller, som sitter i partistyrelsen för Staffanstorpsmode-raterna. Ytterligare en fanns med bland förslagen.

Länsstyrelsen ordnade lottdragning och den föll på Stefan Möller, som accepterade platsen. Således en moderat på ett SD-mandat. Marcus Engdahl avstod sedan från sitt mandat och en ny lottdragning skedde. Lotten föll på Leif Widmark, som accepterade och avsade sig samtidigt platsen som ersättare för Staffanstorpspartiet.

Med andra ord, de två sitter på kapade SD-mandat. Och båda stödjer sina kollegor i de andra partierna när man ska rösta.

SDS
SDS
SDS

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt