måndag 13 december 2010

Vi är alla Lars Vilks

INSÄNDARE Röken hade knappt lagt sig på Stockholms gator innan allsköns förståsigpåare gick ut och varnade, inte för det reella hot vi står inför, utan för att självmordsbombarens attentat kunde leda till en "backlash mot muslimer". Jag skrattade så hårt att jag nästan ramlade ur soffan. Här är fakta: Det finns ingen mobb som kutar runt och jagar muslimer. Däremot så finns det muslimer som är beredda att i sin något explosiva religions namn spränga sig själva och ta så många vanliga hederliga människor med sig i döden som möjligt.

Även om de som är beredda att gå från ord till handling lyckligtvis är relativt få till antalet finns det ett betydligt bredare stöd hos muslimer i gemen för de mål i form av till exempel sharialagar som dessa självdetonerande anhängare av fredens religion vill uppnå.

I Sverige saknar vi dessvärre den typen av data men om europeiska studier är någon ledtråd så har ett flertal visat att omkring 40 % av Europas muslimer vill leva under sharialagar. Europas muslimer må således ha divergerande synpunkter på medlen men de delar i stor utsträckning slutdestinationen. Detta är milt uttryckt enormt problematiskt ur flera aspekter. En aktuell sådan är att det skapar en komfortabel miljö för de mest fundamentalistiska krafterna att rekrytera fler vandrande bomber ur.

Svensk mark är inte längre fredad från självmordsbombare. Det som tidigare i det närmaste varit Israels vardag (innan barriären byggdes) har nu även nått oss. Dessa kreatur som spränger sig själva i luften i syfte att mörda och skada så många män, kvinnor och barn som möjligt förtjänar vårt djupaste förakt. Vi har all rätt att bli heligt förbannade över deras patetiska heliga krig.

Idag borde varenda svensk publicist med självaktning visa solidaritet med Lars Vilks och publicera hans berömda rondellhund ackompanjerat med ett budskap i stil med följande: Vi kommer aldrig att böja oss, vill ni döda yttrandefriheten så räcker det inte med att döda Lars Vilks – ni måste döda oss alla.

En publicering av rondellhunden kunde även ses som ett informativt sätt att placera självmordsattacken "i kontext". Håll dock inte andan i väntan på att det kommer att ske. Svenska medier kröker i stort sett dagligen rygg för islam på smått komiska sätt. (Ett kort exempel i detta fall är att dagen efter attentatet gick gammelmedia kort och gott ut med att attentatsmannen var från "Tranås". Ah, dessa Tranåsbor!)

Vi tillhör den västerländska civilisationen, den mest utvecklade och frihetsälskande civilisation som människan skapat. Otaliga män och kvinnor har dött och slagits för de friheter vi dagligen åtnjuter. Vår civilisations störste statsman i modern tid, Winston Churchill, hade rätt när han sa att den som står för en eftergiftspolitik är en person som matar en alligator i hopp om att den ska äta honom sist. Tiden för eftergifter är över. De islamister som spränger sig själva hatar oss för vilka vi är och vad vi står för.

Även om vårt lands ledande politiker och opinionsbildare har en lång väg kvar ur sin törnrosasömn, eller när det kommer till islam så kanske Skalmans mat- och sovklocka är en mer passande metafor, så behöver vi, verklighetens folk, räta på ryggen och visa stolthet över att vara en del av den västerländska civilisationen och unisont uttrycka: Vi är alla Lars Vilks och om ni ska vinna måste ni döda oss alla.

Ulf Larsson

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt