söndag 26 december 2010

På väg mot ett halal-helvete

DANMARK Dansk Folkeparti har reagerat på att ankan på danskarnas julbord med största sannolikhet är halalslaktad då slakterierna i landet tagit den muslimska slaktningsmetoden till sig för att kunna exportera till arabiska länder. De kräver nu ett förbud mot den grymma ritualslakten.

Danska slakterier har länge halalslaktat danskt fjäderfä då de exporterar till muslimska länder, och därför tillämpar man numera metoden på samtliga djur inom kategorin. Nu meddelar man att även kreatur ska slaktas med den grymma metoden då man vill sälja danskt nötkött på den arabiska marknaden.

– Vi är inte religiösa men vi måste agera då vi kan tjäna pengar, säger Svend Erik Sjællænder-Pedersen, direktör för Århus Slagtehus. Det uttalandet väcker vrede hos Dansk Folkeparti.

– Vi är på väg mot ett halal-helvete. Nästan all fjäderfä blir halalslaktat, och nu förstår jag att turen är kommen till oxar och kalvar. Och det sker med hänsyn till profit, säger Rene Christensen från Dansk Folkeparti.

– Det måste stanna här. Man dräper ju djuren genom att låta dem blöda ihjäl och det är djurplågeri av värsta sort. Ett stort flertal av konsumenterna har ju heller ingen önskan om att äta halalslaktat kött.

Föreningen Dyrenes Beskyttelse, med 70 000 medlemmar och drottning Margrethe som protektor, anser att halalslakt inte är djurplågeri då de bedövas innan de får halsen snittad. Men det berör inte Rene Christensen som säger att djuren ju dör av att förblöda och att det riktiga sättet att göra det på är att ha ihjäl djuret på ett ögonblick.

– Dessutom får djuret en bön när det halalslaktas. När familjen i Danmark sitter och firar Kristi födelse med en julanka tror jag inte att de har ett behov av att den blivit välsignad med en muslimsk bön.

Han har inga siffror som visar att flertalet av konsumenterna är mot halalslaktat kött på bordet men känner sig övertygad om att danskarna är motståndare.

– Om en undersökning skulle utföras är jag nästan övertygad om att den kommer att visa att ett stort flertal är mot, säger han och betonar att han vill se ett förbud mot halalslaktat kött på danska slakterier och ett förbud mot import av halalslaktade djur.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt