fredag 3 december 2010

NRK om Sverigedemokraterna 30 nov 2010

Video:



Norska public service-kanalen NRK intervjuar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson med efterföljande studiodebatt.

Angående de våldsamma och hotfulla protesterna under SD:s torgmöten av olika grupper från den yttre vänsterkanten säger Tommy Möller, professor i statsvetenskap, till NRK:

"Jag tror att Sverigedemokraterna gynnas av den strategin. Många väljare tycker säkert att det är det enda rätta att hålla SD utanför. Men vi får inte glömma bort att SD är ett litet parti än så länge med mindre än sex procents väljarstöd och det finns i alla fall tillräckligt många väljare som blir provocerade av detta, som man upplever, arroganta förhållningssätt. Man upplever att det är ett odemokratiskt förhållningssätt också där man inte visar respekt för väljarna. Så Sverigedemokraterna gynnas DEFINITIVT av detta."

Vidare förklarar han att SD har en stor tillväxtpotential, baserat på opinionen i invandringsfrågan.

"40% drygt, fortfarande enligt opinionsmätningar, tycker att vi har alldeles för många invandrare i Sverige. Det betyder ju att Sverigedemokraterna har en mycket stark tillväxtpotential och det här är naturligtvis någonting också som de andra partiernas opinionsstrateger känner till.
Så att det här är en väldigt svårhanterad fråga för det politiska etablissemanget i Sverige."

Sändes: 2010-11-30

Ursprungsartikel
Källa: MXCartoons YouTube Channel