fredag 3 december 2010

Elever tvingas till integration annars sänks betygen

GROTESKT I Helsingborg finns skolan Olympia som ingår som en del i det som kallas ”Skolstaden”. Det är skolorna Olympia, Tycho Brahe, Nicolai och Internationella skolan som har gått samman och bildat Skolstaden, något man propagandistiskt kallar ”gymnasieelevernas egen stad”. Ambitionerna är det inget fel på, man utropar stolt på sin hemsida att ”Skolstadens vision är att vara Sveriges bästa gymnasieskola”. På skolan bedrivs nu något som man valt att kalla ett ”demokratiprojekt” där svenska elever paras ihop med invandrardito för att göra det lättare för nyanlända invandrarelever att få sociala kontakter.

I en entusiastisk och positiv artikel i Helsingborgs Dagblad beskrivs hur eleverna som läser skydds- och säkerhetsprogrammet SOS på skolan parats ihop med invandrarna i IVIK-klasserna. I dessa klasser går invandrarelever som är 16–20 år. Det är ett ettårigt program som ska förbereda dem för vanliga gymnasieklasser eller komvux.

Projektet, som anges skall ingå i samhällskunskapsundervisningenn, innebär att eleverna träffas under skoltid för att genomföra vissa aktiviteter. Bland annat ligger studiebesök av olika slag på schemat. Till julen ska eleverna ha en fest ihop där SOS-eleverna visar de svenska jultraditionerna. Och till våren gör de en gemensam resa till EU-högkvarteret i Bryssel.

Detta kan ju låta som ett bra och vettigt projekt för att förbättra integrationen, men bakom den rosenröda ytan döljer sig snarare något som närmast påminner om management by fear hämtat från en socialistisk/kommunistisk diktaturstat.

Politiskt Inkorrekt har kontaktats av personer med god kännedom om detta projekt, och man informerar om att de svenska eleverna tvingats delta i detta. Man har från skolans sida gjort klart att obligatoriskt deltagande gäller och att man minst en gång i veckan tvingas träffa invandrarleverna oavsett om man vill eller inte. Gör man inte det får man inte godkänt betyg i ämnet.

Man har bland annat tvingat eleverna att besöka boenden för ”ensamkommande flyktingbarn” och dessutom delta i integrationsaktiviteter med Röda Korset. Eleverna kan inte vägra deltagande då det icke godkända betyget ej kan läsas upp nästa termin då de går sista året på gymnasiet.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt